Боряна Калейн и Татяна Воложанина ни донесоха радост от Световното

7 Dni Sport30.10.2021
Боряна Калейн

Боряна Калейн завърши на четвърто място в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу, а дебютантката на шампионат на планетата Татяна Воложанина е седма в света.

Така България завършва с две гимнастички в първите седем в света. Макар да имаше колебания в изиграването на четирите уреда за многобоя, Боряна Калейн отново бе близо до призовите места, изоставайки на 0,750 от третото място. Воложанина пък регистрира повече от добро класиране на първото си световно първенство.

Рускинята Дина Аверина е световна шампионка в многобоя за четвърти път, ставайки първата гимнастичка с такова постижение.

Дина триумфира със златото в многобоя в Китакюшу със сбор 108,400. Сребърният медал заслужи Алина Харнаско (Беларус) със 105,300. Арина Аверина (Русия) взе бронза със 103,200.

Боряна Калейн завърши на четвърто място със 102,450.

След нея е Виктория Оноприенко (Украйна) с 99,650. Шеста е София Рафаели (Италия) с 99,525. Татяна Воложанина е седма от 18-те гимнастички, класирали се за финала в многобоя. Неяният сбор е 96,600.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ