Левски ще защитава възхода си край морето, Черно море иска да изненада Мъри

7 Dni Sport30.10.2021
Черно море - Левски, Здравко Димитров

Черно море и Левски излизат тази вечер в 19:00 часа в сблъсък от 13-ия кръг на efbet Лига. Домакините винаги играят надъхано срещу софийските грандове и ще опитат отново да зарадват феновете си с престижна победа. „Сините“ пристигат на „Тича“, за да докажат, че добрите им резултати напоследък не са плод на случайност.

И този сезон Черно море продължава да е фактор в първенството. Макар да не заявяват някакви големи амбиции, „моряците“ си остават един неудобен съперник за всеки, особено пък на своя стадион. Отборът се намира на 5-ата позиция в класирането, но с победа днес може да атакува дори Топ 3 при определени обстоятелства.

Варненци могат да се похвалят със серия от 5 поредни мача без загуба. От друга страна обаче 4 от тези 5 мача бяха равенства, което едва ли е чак толкова голям повод за радост. Сега в клуба се надяват да вземат скалпа на „сините“ и отново да се върнат на победния път.

В същото време Левски бавно и постепенно започва да набира скорост под ръководството на Станимир Стоилов. Столичани все още са далеч от играта и класата, която всички техни фенове искат да виждат, но поне напоследък резултатите са положителни. Отборът записа три поредни победи – 2 в първенството и 1 за Купата на България. Днес обаче ще бъде големият тест, за да видим дали този подем е реален.

В исторически план Левски сериозно доминира в сблъсъците си с Черно море. „Сините“ имат впечатляващите 74 победи над този съперник и само 19 загуби, като 32 мача са завършили наравно. От друга страна обаче „Моряците“ са отборът с най-много „сухи“ мрежи през сезона – 6.

Домакините имат доста проблеми с окомплектоване на състава си. В лазарета са Георгиев, Велев, Дичевски, Вилела и Андраде. Треньорът Илиан Илиев се очаква да заложи на Дюлгеров на вратата и в защита Попов, Атанасов, Дробаров и Панов. Панайотов и Гарсия ще си партнират в средата на терена, а Енрике ще е в ролята на плеймейкър. Георгиев и Василев ще действат на крилата, а атаката ще води Гомеш.

В Левски пък нямат никакви проблеми около състава. Така Мъри Стоилов се очаква да изведе на терена Михайлов под рамката и Михайлович, Зайков, Кордоба и Горанов в отбрана. Краев и Ради Цонев ще са двамата опорни халфове, а Костадинов ще действа като плеймейкър. Миланов и Марин Петков ще бъдат на крилата, а в аката отново щедейства Бари.

Вероятни състави:

Черно море: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Панов, Панайотов, Гарсия, Василев, Енрике,П. Георгиев, Гомеш

Левски: Михайлов, Михайлович, Зайков, Кордоба, Горанов, Краев, Р. Цонев, Миланов, Костадинов, М. Петков, Бари


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ