Огромен успех, България има двама европейски шампиони

7 Dni Sport29.10.2021
Таекуондо

Със страхотен успех за България започна Европейското първенство по таекуондо, след като златни медали спечелиха Петър Михайлович и Кирил Илиев.

Михайлович, който е състезател на пловдивския таекуондо клуб „Тракия“, стана първи в дисциплината спаринг за мъже до 92 килограма. Благоевградчанинът Кирил Илиев взе по категоричен начин всичките си срещи и завоюва европейската титла в дисциплината спаринг до 55 кг.

„Благодаря за усърдието на всички през годините. Оптимист съм и се надявам на още български отличия до края на първенството“, заяви президентът на Българската федерация по по таекуондо ITF Костадин Димитров, който е и международен съдия.

Европейското първенство по таекуондо ITF, коeто започна на 26-ти октомври, е за всички възрастови групи и дисциплини. Това е първият шампионат на Стария континент от пролетта на 2019-та насам, когато заради пандемията бе отменено състезанието в Прага. Българският състав включва 81 състезатели, които ще ни представят при юношите и девойките, мъже, жени и ветерани.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ