Драма в Япония лиши Боряна Калейн от медали в първия ден на Световното

7 Dni Sport27.10.2021
Боряна Калейн

Българската гимнастичка Боряна Калейн остана на косъм от медал в първите два финала на отделните уреди на Световното първенство в Китакюшу. 21-годишната софиянка завърши четвърта на обръч и четвърта на топка.

Дебютиралата за България на шампионат на планетата Татяна Воложанина завърши седма във финала на топка с 25,350 точки.

Калейн изигра стабилно композицията си с обръч, като имаше леки колебания в пируета фуете. За изпълнението си по музика от „Смелата Ваяна“ тя получи оценка от 25,700. Шампионка на обръч стана рускинята Дина Аверина, следвана от Алина Харнаско от Беларус и София Рафаели от Италия.

На топка Боряна залитна при един от пируетите си. Композицията ѝ по музика на „Вечеряй, Радо“ получи оценка от 26,350. И на топка шампионка стана Дина Аверина с рекордна оценка от 29,125, втора остана сестра ѝ Арина с 27,675, а бронзовото отличие взе Алина Харнаско с 27,300.

Утре са квалификациите на бухалки и лента, след които ще станат ясни първите 18, които ще се борят за многобоя и 8-те финалистки на тези два уреда.

„ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ