Илиана Раева каза цялата истина за „драмата със златните момичета“

7 Dni Sport26.10.2021
Илиана Раева, Наско Сираков

Лаура има дискова херния на врата от доста време, но тя никога не й е създавала проблеми, но докторът е категоричен, че не трябва да играе, разясни президентът на БФХГ Илиана Раева.

България няма резерва на световното първенство, защото тя задължително трябва да играе в едно от съчетанията, такъв е правилника на Международната федерация, коментира Раева въпросът защо нямаме резервен състезател.

„Няма коя от олимпийските ни шампионки да извадим, за да играе някой друг. Ние до сега не сме имали и не сме предполагали, че можем да имаме такъв проблем с травмата на Лаура. На олимпийските игри не се допуска резерва след влизане в олимпийското село.

Ние там водехме резерви, и на индивидуалното и на ансамбъла, но до времето, в което бяхме на лагер, ако се случи нещо да влезе резерва. След влизане в олимпийското село не се позволява използването на резерва.

Съществува риск за всеки отбор, ако се случи контузия да не участва в състезанието“, разказва Илиана Раева, като допълни, че олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс ще се сбогуват с родната публика след бенефиса им на 16 декември в „Арена Армеец“.

С това си кратко изказване Илиана сложи край на грозните спекулации и обиди около „драмата със златните момичета“, която се разрази в социалните мрежи през последните часове. Грациите бяха обиждани от всякакви „експерти“ седящи зад клавиатурите си на топло вкъщи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ