„От братя по оръжие до ощипани моми“

7 Dni Sport25.10.2021
Левски - Лудогорец, Борислав Цонев, Билал Бари

Безспорен е фактът, че братя Цоневи придават колорит на Левски с играта си. Футболът, който практикуват, е хем приятен за окото, хем и помага на „сините“ в трудните моменти.

Напоследък това обаче не е толкова често явление. Повече виждаме на терена как Радослав или Борислав мърморят отколкото да „говорят“ с топка в крака. Подвикват на младите, конско им четат правосъдие раздават. И се сърдят като ощипани девойки, когато ги сменят от игра. Или когато някой се осмели да им опонира.

Онзи ден Боби имаше чутовната наглост да избута Цанко Цветанов при смяната си срещу Пирин в домакинския мач на „Герена“. „Сините“ имаха комфортен аванс от 3:0 и минути преди края Станимир Стоилов реши да извади от терена Борислав Цонев. Последният се разфуча и пропищя, все едно някой му взе куклата от ръцете.

В този живот, колкото и да си добър, колкото и да си велик, си има някакви граници. Някакви лимити, които никой не може да надскача. Има правила, които трябва да се спазват. Правилата на морала и човешките взаимоотношения. Боби е добър футболист, но нито е велик, нито е легенда, та да се държи така просташки с истинска легенда като Цанко. И с подобно поведение само си забива автогол.

В тежките времена Левски има нужда от лидери. Как иначе в среда на голяма финансова криза тимът ще атакува първата шестица и купата на България. Лидер обаче не означава само да вкарваш голове и да носиш победите. Не че Цоневи са ги донесли и не че се съдират да нижат попадения… Лидер означава да си за пример на останалите не само с играта, но и с поведението си. Да имаш сърце и душа, както редовно скандира сектор „Б“. Сърце и душа за Левски (София) в най-тежките години от създаването на клуба. Без тях Радослав и Борислав Цоневи не приличат на братя по оръжие, а на ощипани моми.

Докато двамата не осъзнаят, че трябва да воюват с чуждите, а не със своите, нищо добро няма да ги чака. Ни тях, ни Левски. На „Герена“ обаче трудно ще търпят подобно поведение, ако не настъпи промяната. Промяна, която зависи само и единствено от Радослав и Борислав…

Автор: Димитър Апостолов / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ