Твърдо „не“

7 Dni Sport25.10.2021
Станимир Стоилов

Още една сериозна въпросителна и спекулация намери своя категоричен отговор.

21-годишният нападател Преслав Боруков, който напусна експресно унгарското първенство и веднага бе спрегнат за ново зимно попълнение на “Левски”, не е в плановете на старши треньора на “сините” Станимир Стоилов.

“Не!” По този категоричен начин отговори Мъри на въпрос дали Боруков е опция за “Левски”. Треньорът го направи след победата с 3:0 над “Пирин” в мач от 12-ия кръг на Първа лига.

В навечерието на срещата Преслав Боруков разтрогна с унгарския “Залаегерсег” – само два месеца, след като премина в тима.

“На 22 октомври официално прекратих договора си с унгарския елитен “Залаегерсег” по взаимно съгласие. Напускам клуба след 4 мача, 2 гола, 1 асистенция и общо 147 изиграни минути. Независимо от перфектните условия това не беше моята държава и моето първенство. Пожелавам успех на клуба”, написа Боруков в социална мрежа.

Докато нижеше голове за “Етър”, неведнъж той бе свързван с “Левски”. Сега обаче не е опция за трансфер на “Герена”.

18-годишният нападател Марин Петков се превърна в “синия” герой с два гола при 3:0 над “Пирин”. Това беше втора поредна шампионатна победа на “Левски”. Третия гол отбеляза Билал Бари. След 25 двубоя без попадение в първенството той се разписа за успеха над “Локо” (Сф) в предишния кръг, а в 90-ата мин на мача с “Пирин” се възползва от грешка на иначе много стабилния вратар на “орлетата”, за да оформи 3:0.

“Справихме се доста добре във фаза защита. За втори път, откакто съм треньор, се справяме добре в защита. Имахме добро партньорство всички на терена. Би трябвало да постигаме категорични победи на нашия стадион, но трябва да играем още по-уверено.

Футболистите имат по-големи качества, отколкото показват сега, за да донесем радост на хората. Да живеем в розови сънища, е още рано”, коментира Станимир Стоилов.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ