Нулево равенство във Враца, Ботев и Черно море разделиха точките

7 Dni Sport23.10.2021
черно море

Отборите на Ботев Враца и Черно море завършиха при нулево равенство в мач от 12-ия кръг от родната efbet Лига. Големият герой в срещата бе стражът на врачани – Красимир Костов, който направи почти една дузина спасявания и неутрализира опитите на варненци да стигнат до попадение във визитата им в Северозападна България.

Точката остави варненци на петото място и те са с актив от 18 точки, а Ботев Враца е 11-и с 11 точки.

Срещата стартира с натиск на гостите, които още в четвъртата минута стигнаха до добра възможност за откриване на резултата. Родриго опита да застраши вратата на Красимир Костов, но стражът на домакините опази вратата си. Домакините отвърнаха с шанс за Матеус Касини, който овладя чудесен прехвърлящ пас и моментално стреля с левия крак, но топката премина встрани от вратата на Иван Дюлгеров.

Натискът на варненци се засили, като те установиха траен контрол върху темпото и владеенето на топката, а в 37-ата минута вратарят на Ботев Враца Красимир Костов направи страхотно двойно спасяване, неутрализирайки опити на варненци да поразят вратата му, с блестящите си изяви Костов отказа „моряците“.

Три преди края на първата част Дориан Бабунски отправи хубав удар с левия крак по диагонала отдясно, но Иван Дюлгеров спаси изстреля на нападателя на домакините. Второто полувреме във Враца стартира с положения за домакините, а Дориан Бабунски опита да затрудни Дюлгеров от пряк свободен удар, но шутът му отлетя над вратата на гостите три минути след подновяването на играта.

В 77-ата минута Ботев Враца бе много близо до това да открие резултата, като Мирослав Маринов достави центриране отляво в наказателното поле на варненци за Мартин Николов. Той бе напълно непокрит, а ударът му с левия крак се отби в страничния стълб на Дюлгеров. Минута след това врачани откриха резултата, след като Николов центрира отляво за Чавдар Ивайлов, а той с глава вкара гол. Все пак реферите отмениха попадението, тъй като Ивайлов бе съвсем леко зад защитата на „моряците”, а ВАР потвърди решението.

Пет преди края Евгени Сердюк бе изведен сам срещу Костов, но стражът отново блесна със страхотно спасяване. Все пак имаше и вдигнат флаг за засада. Две преди края се случи поредното добро спасяване на Краси Костов в срещата, след като Родриго Енрике отправи удар от въздуха от 12-ина метра, но вратарят на врачани се намеси за сетен път великолепно.

В добавеното време на срещата Стефан Велев бе оставен непокрит в наказателното поле на Ботев Враца и получи пас от Родриго, но ударът му с левия крак бе неточен, макар да бе в изключително изгодна позиция.

„Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ