Локо Пловдив се стабилизира, взе втора поредна победа, този път би ФК ЦСКА 1948

7 Dni Sport22.10.2021
Локомотив Пловдив - ФК ЦСКА 1948, Айвън Ангелов

Отборът на Локомотив (Пловдив) постигна втори пореден успех у дома. Тимът се наложи с 2:1 над ЦСКА 1948 в среща от 12-ия кръг на efbet Лига. Парвиз Умарбаев (33) изведе домакините напред, а Денислав Ангелов (48) изравни в началото на второто полувреме, появил се резервната скамейка на почивката. Малко по-късно Димитър Илиев (64) оформи крайния резултат. Той беше точен за „смърфовете“ от дузпа, при която Крум Стоянов получи червен картон и остави тима си с човек по-малко. Двата тима влязоха в мача от осма и девета позиция във временното класиране. Успехът изкачи пловдивчани до седмата позиция с актив от 14 точки.

Началните минути на двубоя бяха доста накъсани заради серия нарушения. В 25-ата минута Димитър Илиев засече центриране от десния фланг. Ударът му с глава обаче попадна право в ръцете на Наумов.

В 31-ата минута Венсан Марсел показа добра техника, влезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл. Ударът на нападателя беше силен, но и неточен. Две минути по-късно Локомотив стигна до гола. Добра атака на „смърфовете“ завърши с подаване към дъгата на наказателното поле. Марсел пропусна топката, която стигна до Парвиз Умарбаев. Халфът показа техника, влезе с дрибъл навътре и с премерен удар преодоля Наумов.

В 37-ата минута топката беше подадена в предни позиции към Ангел Бастунов. Младокът с изящна техника преодоля Кристиан Гомис и стреля в долния десен ъгъл на вратата. Стражът Рейдър плонжира и парира в корнер, разтягайки се максимално.

В 48-ата минута Георги Русев пробва късмета си с шут към вратата, който се отби в тялото на Бирсент Карагарен и излезе в корнер. От ъгловия удар ЦСКА 1948 стигна до изравнително попадение. Влезлият от резервната скамейка Денислав Ангелов изравни с мощен удар с глава. Нападателят беше оставен сам в наказателното поле и от метър и половина разстояние до голлинията разстреля Рейдър.

В 64-ата минута Локомотив отново поведе в резултата с гол на Димитър Илиев от дузпа. Ужасяваща грешка на централните защитници на „червените“ позволи на Минчев да комбинира с Илиев с едно докосване. Капитанът на Локомотив влезе в наказателното поле и беше съборен от Крум Стоянов. Първоначално главният съдия Ивайло Стоянов отсъди симулация на Илиев, но впоследствие промени решението си след намеса на ВАР и посочи бялата точка. Крум Стоянов пък беше изгонен от игра, защото беше последен в защитата на гостите.

В 86-ата минута контраатака на Локомотив завърши с подаване на Салинас към Георги Минчев. Нападателят остави защитник на ЦСКА 1948 на земята с финт, след което стреля, но Наумов запази самообладание и се намеси с крак.

В добавеното време удар на Лукас Салинас от фаул мина встрани от вратата.

ЛОКОМОТИВ – ЦСКА 1948 2:1

1:0 Парвиз Умарбаев (33)
1:1 Денислав Ангелов (48)
2:1 Димитър Илиев (64 д)

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ: Лукас Рейдър, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Олексий Биков, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев Петър Витанов, Венсан Марсел, Димитър Илиев, Георги Минчев;

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Деян Лозев, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Ивайло Чочев, Георги Ангелов, Георги Русев, Ангел Бастунов, Крум Стоянов, Галин Иванов;

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ