БФС направи неизбран за член на Изпълкома съдийски наблюдател, макар да не е в обявения списък

7 Dni Sport22.10.2021
лудогорец - славия 3

Дни след конгреса на БФС, на който бе предложен, но не бе избран за член на Изпълнителния комитет, бившият депутат и футболен съдия Стефан Апостолов бе назначен за съдийски наблюдател на футболен мач, макар да не фигурира в обявената официално листа на съдийските наблюдатели за сезон 2021/2022. Това съобщиха колегите от „24 часа“ в своя разработка.

Стефан Апостолов ще бъде съдийски наблюдател на петъчния мач от Втора професионална лига Марек – Левски Лом, стана ясно от оповестените на сайта на БФС съдийски назначения за 14- ия кръг на шампионата.

В официално обявения списък на съдийските наблюдатели във Втора професионална лига за сезон 2021/2022 фигурират точно 29 души. Техните имена са: Асен Николов, Владимир Владимиров, Георги Хаджийски, Веселин Мишев, Стефан Йорданов, Ивайло Лазаров, Иво Боев, Илко Топалов, Йордан Гулев, Йордан Дурчев, Йосиф Ронков, Камен Алексиев, Красимир Василев, Крум Стоилов, Николай Нанев, Стоян Вътев, Стефан Иванов, Тихомир Боболов, Антон Терзиев, Борис Борисов, Милко Николов, Тихомир Костовски, Пламен Божидаров, Илко Томов, Радослав Станев, Костадин Стоичков, Христо Недялков, Иван Кюркчиев и Живко Недялков.

От 14-ия кръг на Втора лига обаче бившият международен арбитър Стефан Апостолов се появява сред получаващите наряди като съдийски наблюдател. Първата му изява като такъв е на 22 октомври 2021 г. – точно 10 дни след конгреса на БФС. На него Апостолов бе предложен за член на Изпълнителния комитет на БФС от Борислав Михайлов, но се оказа сред тримата, които получиха най-малко гласове и не попадна в ръководния орган на централата.

10 от 14-те имена в Изпълнителния комитет, гласуван на 12 октомври, бяха членове и на предишния. Това са: Михаил Касабов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Атанас Фурнаджиев, Кирил Домусчиев, Михаил Статев, Камен Костадинов, Спас Русев, Румен Вълков и Димитър Георгиев.

Новите имена в Изпълнителния комитет в сравнение с предишния му състав са кметът на Велико Търново Даниел Панов, бизнесменът и бивш футболист на “Левски” Веселин Балевски, бизнесменът, бивш футболист и настоящ президент на “Локомотив” (София) Иван Василев и изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов.

От предложените за гласуване 17 имена с най-малко гласове отпаднаха Валентин Михов, Атанас Караиванов и Стефан Апостолов.

В навечерието на извънредния конгрес бившият капитан и играч с най-много мачове за националния отбор на България Стилиян Петров заяви, че кметът на Симитли Апостол Апостолов е “агитирал” да се гласува за Борислав Михайлов. Стилиян говори за натиск и се позова на “информация от над 40 клуба”.

“Кой е Стилиян Петров, за да определя за кого да агитира Апостол Апостолов? Агитирал съм за когото съм преценил, че е най-добрият кандидат. Да, агитирал съм за Борислав Михайлов, на този етап според мен той е най-добрият кандидат”, отговори Апостол Апостолов.

33-годишният Стефан Апостолов е син на Апостол Апостолов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ