Левски взима всеки два от три мача пред празни трибуни на „Георги Аспарухов“

7 Dni Sport22.10.2021
Локомотив София - Левски, Билал Бари

С или без пандемия публика на мача Левски – Пирин нямаше да има, тъй като „сините“ са наказани от Дисциплинарната комисия. Така те за 19-ти път ще изиграят шампионатен мач пред празни трибуни на „Герена“. До този момент цифрите показва, че от 18 такива срещи Левски е спечелил 12, пише „Мач Телеграф“.

Или с други думи побеждава в два от три двубоя, в които феновете ги няма на „Георги Аспарухов“.

За първи път „Герена“ пустееше изцяло на 18 август 2007 година. Тогава Левски посрещна Берое и спечели с 1:0, а единственият си гол за „сините“ от игра в вкара Ричард Еромоигбе. Това стана с далечен удар и рикошет. Интересното е, че и тогава треньор на Левски бе Станимир Стоилов. Той ги е водил в още един такъв двубой. Той беше по време на изтърпяване на същото наказание, заради което нямаше публика и срещу Берое.

На 1 септември 2007-а със Стоилов начело „сините“ победиха и Локомотив Пд с 3:1. Именно „черно-белите“ пък са отборът, който най-често е гостувал на „Георги Аспарухов“ в отсъствието на фенове. Това е ставало 4 пъти, от които Левски има три победи, а Локомотив – една.

Освен 12-те успеха, „сините“ имат 2 равенства и 4 поражения на своя стадион без публика. Загубите са от Берое, Локо Пд, Арда и Лудогорец. Най-тежкото поражение бе срещу 10-кратните шампиони през пролетта на миналия сезон – с 0:3. Това беше и последният мач на „Герена“ без публика.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ