„За любовния триъгълник в Ботев и кой се плаши от торбалан“

7 Dni Sport21.10.2021
ЦСКА - Ботев Пловдив,

В рамките на един месец втори човек от щаба на Ботев напусна клуба. Първи си тръгна изпълнителният директор Даниел Сереидо, сега това стори и единият от помощниците на Азрудин Валентич – Тимур Дагуев.

Няма нищо лошо всеки да търси по-добрата оферта, просто футболът е бизнес като всеки друг. Въпросите към Дагуев обаче са много – защо си тръгва, къде отива и как ще се сбогува с екипа и хората в Пловдив.

Точно в подхода към тези неща е разликата между Даниел и Дагуев. Да, първият наричам с малко име, тъй като е човек, на когото вярвам и подкрепям във всичките му ходове като ръководител в Ботев. Вторият е един от дошлите неутвърдени хора при жълто-черните, който се опитва да порасне в професията покрай проекта на новия собственик в клуба.

И така, Даниел Серехидо изчака да мине дербито с Локо Пд (1:1) на „Лаута“, след което обяви напускането си. Испанецът изтъкна като причина несъгласие с визията за развитие на Ботев. Той е искал в отбора да играят повече българи, докато Валентич направи ядро от чужденци.

Вчера Тимур Дагуев пусна сърцераздирателно обръщение в клубния сайт на Ботев, в което обаче не каза най-важното – защо си тръгва. Вместо това, г-н Дагуев се вживя в ролята на Торбалан и се нахвърли върху непослушните деца (б.а. в случая вестниците). „Честно казано, никога през живота си не съм виждал толкова много фалшива информация във вестници за един клуб“, написа специалистът от Кабардино-Балкария. След това се обясни почти в любов на треньора Азрудин Валентич.

Понеже в Пловдив има само един излизащ вестник в лицето на „Марица“ приемам думите на Тимур Дагуев като персонално обвинение.

Бедни ми Тимур, никога не сме тиражирали измислици във вестника, ако не са проверени от поне два източника. Затова ще ти разкажа за някои неща, които не сме пуснали, тъй като дори и без да те познаваме, не вярваме, че е възможно да сториш.

Незнам дали си чел Робърт Бърнс, но ще ти цитирам нещо от него:

Ако някой срещне някой
в цъфналата ръж
и целуне този някой
някого веднъж,

то нима ще знае всякой
де, кога веднъж
някого целувал някой
в цъфналата ръж?

И така, не вярвам на приказките за любовен триъгълник в Ботев. Не съм бил там, не съм видял, затова и няма да ти казвам имена. Предполагам ти си ги знаеш. Но драги Дагуев, не вярвам и на разни истории за СМС-и с адресат извън Европейския съюз. Не вярвам, тъй като мисля, че лоши хора в Ботев няма. Не вярвам и да си тръгваш заради това. Ако е така, то си закъснял с един месец. Пак ти казвам, че ние не вярваме, че случаят е истински и затова не сме го тиражирали. Казваме ти го, за да правиш разлика между вестници и електронни издания. Ако ще продължаваш в професията си, трябва да знаеш каква е разликата.

Не вярваме и на приказките, че ще поемаш Ботев Враца, тъй като нямаш лиценз (б.а. проверихме UEFA A Licence). Още повече, прощавай, но си световнонизвестен в България.

Та така, Дагуев, вестниците не са ти най-голямата болка. Навярно си го разбрал вече. Ако ти стиска, то кажи истинската причина защо си тръгваш. Или поне измисли правдоподобна.

P.s. Успех, Дагуев! Където и да те отведе футболът.

Автор: „Марица.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ