Козмин Моци: Лудогорец взе решение за треньорския пост

7 Dni Sport21.10.2021
Козмин Моци

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по „Диема Спорт“.

Румънецът сподели, че в момента разградчани не търсят нов треньор и Станислав Генчев получава пълното доверие на ръководството.

“Всички чакаме Лудогорец да изиграе още един запомнящ се мач в евротурнирите. Аз съм сигурен в момчетата, че могат да направят голям мач и да вземем трите точки.. В този момент Брага е най-добрият отбор в нашата група. Има много добри футболисти с качества. Сигурен съм, че ни чака много тежък мач, но имам доверие в нашите футболисти“, заяви Моци.

„Не можем да казваме, че сме фаворити за първото място, но с една победа ще се доближим. Ако не можем да победим, шансовете ни са по-малки. Трябва да си мислим, че през тази година има възможност и от третото място да продължиш. Необходимо е да сме умни и да излезем утре само с мисъл за победа“, добави още той.

„Ако гледаме последните мачове, постоянно вкарваме голове. Но не можем да не видим, че ни липсват трима от най-добрите ни футболисти – Антон Недялков, Каули Оливейра и Вандерсон. Нормално е в атака да е по-тежко. Но имаме много играчи, на които им трябва малко повече време. Притежаваме и много млади талантливи футболисти. Мисля, че в скоро време ще сме много добре. Както винаги излизаме да играем футбол. Няма как да се защитаваме 90 минути и да чакаме отпред да се случи каквото стане. Не трябва да сме страхливи срещу Брага“, каза румънецът.

„Уволнението на Дамбраускас беше преди мача с Левски. Не говорим само за резултатите, а знаете, че при нас най-важното е да играем добър футбол и беше важно да се започне с друг треньор. От девет години съм тук и мисля, че за нашите фенове е важно да харесват играта, а не да имаш резултати след слаба игра. Имах много разговори с Валдас, които няма да споделя. Знае нашето мнение и причината да не е треньор на Лудогорец. Познавам Станислав от девет години и знам, че е умен и добър футболист. Още от първия ден, когато дойде като помощник на Стойчо Стоев знаем, че има потенциал да стане голям треньор. Сега е неговият шанс и всичко зависи от него“, заяви Моци.

„В този момент не търсим друг треньор и нямаме друга опция. Подкрепяме Станислав Генчев. Мисля като Валдас в тази гледна точка и мисля, че сега е неговият момент. Готов е. Затова сме взели решение да не търсим друг треньор“, добави още той.

„Няма да е лесно, но пак ще сме шампиони. Имаме в съблекалнята най-добрите футболисти в България. Стойчо Младенов е добър треньор, но не искам да коментирам думите му“, завърши Моци.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ