Лудогорец вече няма право на грешка в Лига Европа, трябва да бие Брага

7 Dni Sport21.10.2021
лудогорец

Лудогорец приема португалския Брага в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Срещата е от 19:45 часа на “Хювефарма Арена”, а разградчани се нуждаят от задължителни три точки, за да запазят шансовете си за едно от първите две места.

Лудогорец започна с ценно равенство като гост на Мидтиланд (1:1), но след това отстъпи у дома на Цървена звезда (0:1) и се постави в доста неблагоприятна ситуация. След поражението срещу сръбския гранд старши треньорът Валдас Дамбраускас беше освободен и сега отборът е воден от Станислав Генчев.

Брага има 3 точки и е на втора позиция в групата. Португалците загубих с 1:2 от Звезда, а после направиха обрат срещу Мидтиланд (3:1). Съставът на Карлос Карвалял върви колебливо в първенството, където има само една загуба, но завърши наравно 4 от последните си 5 мача.

Лудогорец и Брага са стари познайници. Двата тима бяха съперници в групите на Лига Европа и през сезон 2016/17. Тогава “орлите” се наложиха с 1:0 като гост, а двубоят в Разград завърши 1:1, което помогна и на двата отбора да продължат напред.

В кадрово отношение Лудогорец има известни проблеми. Генчев няма да може да разчита на невъзстановения Антон Недялков и контузения Сисиньо, което означава, че почти сигурно като ляв бек ще започне Шакийл Пинас. Останалите в защита ще са Жордан Икоко, Игор Пластун и Оливие Вердон. Клод Гонсалвеш и Стефан Баджи ще играят в средата на терена, а Бърнард Текпетей, Доминик Янков и Кирил Десподов ще действат зад изнесения в предни позиции Пиерос Сотириу.

Гостите от Португалия ще излязат подредени в 4-3-3. Най-опасното оръжие на Брага със сигурност е Рикардо Орта, който ще си партнира в атака с Абел Руис и Галено.

Лига Европа, групова фаза – 3 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – БРАГА

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Кахлина; Икоко, Пластун, Вердон, Пинас; Баджи, Гонсалвеш; Текпетей, Янков, Десподов; Сотириу
Старши треньор: С. Генчев

БРАГА (4-3-3): Матеус; Я. Коуто, П. Оливейра, Д. Лейте, Секейра; Медейрош, Чикиньо, Мусрати; А. Руис, Р. Орта, Галено
Старши треньор: К. Карвалял

СЪДИЯ: К. Тохвер (Естония)
СТАДИОН: “Хювефарма Арена”, Разград
НАЧАЛО: 19:45 часа

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ