ЦСКА е готов и излиза за първа победа в Лигата на Конференциите, на пътя им е Зоря

7 Dni Sport21.10.2021
цска - виктория 12
цска - виктория

ЦСКА посреща украинския Зоря Луганск тази вечер на Националния стадион „Васил Левски“ в трети мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Двубоят е с начален час 22:00 и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

И двата отбора нямат победа в първите два кръга от груповата фаза на турнира. „Червените“ завършиха 0:0 с Бодьо/Глимт и загубиха с 1:5 от Рома. Срещу същите съперници гостите записаха две загуби – 1:3 от норвежците и 0:3 от римските „вълци“. ЦСКА има и допълнителна мотивация – преди две години в квалификациите на Лига Европа именно Зоря сложи край на мечтите на отбора за влизане в групите на турнира.

В ЦСКА разчитат много на 12-ия си играч – феновете. Очаква се поне 10 000 души да подкрепят отбора за първа победа в групите. Стойчо Младенов няма почти никакви кадрови проблеми. Възстановяващите се след операции Мено Кох и Бисмарк Чарлс са единствените, които ще пропуснат двубоя. Федерико Варела, който пропусна последната среща срещу Ботев Пловдив заради болки в бедрото, ще бъде в групата за двубоя.

Стартовият състав на ЦСКА вероятно ще бъде като този срещу Ботев Пд. Колебанията на Младенов са свързани единствено с това кой ще партнира на Мухар като опорен хаф. Кандидати за поста са Жеферсон, Вион и Амос Юга, но най-вероятно ще бъде предпочетен опитният бразилец.

Треньорът на Зоря Виктор Скрипник е ограничен в избора си на титулярен състав за мача с ЦСКА. За София изобщо не заминаха Владислав Кабаев, Владислав Кочергин и Назарина. – Вернидуб получи контузия в последния мач от първенството на Украйна, но е в София и вероятно ще играе.

Украинските медии не очакват ротации в състава, въпреки че отборът загуби катастрофално с 1:6 от Шахтьор. Титуляри ще започнат двете ирански звезди на тима – Саидманеш и Захеди. Очаква се Скрипник да заложи на любимата си схема 4-3-3.

„Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ