Атлетите ни със Синдром на Даун спечелиха 3 сребърни медала от Световните игри в Италия

7 Dni Sport20.10.2021
163463343811200

Българският отбор за атлети със Синдром на Даун се отличи с цели 3 сребърни медала на Световното първенство! Дебютното участие за тима донесе на страната един медал в леката атлетика и два в плуването. Световните игри за хора със Синдром на Даун се проведоха в италианския град Ферара от 4 до 11 октомври.

В първото си участие в Световните игри за хора със Синдром на Даун българският отбор успя да извоюва не един, а цели три отличия! Сред медалистите е Христослава Колева от Казанлък. Тя стана двукратна вицешампионка в плуването, след блестящо представяне в дисциплините 25 м кроул и 25 м гръб. Хриси се състезава за Федерация ,,Адаптивна физическа активност“ с председател Слав Петков, а в Казанлък нейн личен треньор е Теодора Петкова.

Третото сребро за България спечели Радена Ангелова на пистата за лека атлетика. Ради от София заслужи отличието си с отлично бягане в дисциплината на 400 м. Лекоатлетката финишира четвърта в състезанието на 200 м., а Боян Вандов завърши на 9-а позиция в тласкането на гюле.

Българските участници в Световните игри за хора със Синдром на Даун бяха предвождани в престижното състезание от двамата си треньори – Слав Петков и Бойка Петкова. Пожелаваме им още много усмивки и медали в колекцията!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ