Дамбраускас застава начело на Хайдук (Сплит)

7 Dni Sport20.10.2021
дамбраускас

Бившият старши треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас е все по-близо до това да поеме Хайдук (Сплит). Хърватският гранд допусна нова грешна стъпка в шампионата – загуба с 0:2 от Шибеник, и това още повече сне доверието от сегашния наставник Йенс Густафсон.

Както е известно, преди да поеме разградчани, литовецът бе начело на друг хърватски тим – Горица. Президентът на Хайдук Лукша Якубушич и спортният директор Миндаугас Николичиус са под натиск от страна на феновете да заместят шведа на пейката, а от многото кандидати едно име се откроява. Става дума за Дамбраускас, който е много близо до завръщане в Хърватия, пише dnevno.hr, цитиран от „Тема спорт“.

„Четох доста за тази възможност. Нормално е, когато треньор загуби работата си, да иска да получи нова възможност по-скоро. Да, поддържам връзка с Николичиус, но не сме говорили за поемането на Хайдук. Не би било редно да говорим и мислим за това, защото тимът си има треньор в момента и не е правилно. Имам уважение към всеки треньор, който е активен, включително и към него, и трябва да бъда търпелив и да изчакам ново предложение. Да, приятно е да чувам, че феновете на даден отбор пишат за мен и ме искат, но аз съм във Вилнюс, а не в Сплит“, коментира Дамбраускас пред „Спортске новости“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ