Естонски познайник на Лудогорец ще ръководи срещата между разградчани и Брага

7 Dni Sport19.10.2021
Лудогорец - Мидтиланд, ШЛ, Отбор

Съдията Кристо Тохвер ще ръководи срещата от груповата фаза на Лига Европа между Лудогорец и Брага. Естонецът е познат на разградчани, тъй като свири гостуването на ТНС преди 2 години, в което „зелените“ спечелиха с 4:0.

Помощници на Тохвер ще са неговите сънародници Силвер Коив и Стан Клаасен.VAR реферите обаче ще бъдат нидерландците Деин Хиглер и Сердар Гюзюбюк.

Любопитното обаче е това, че в последните два сезона се наблюдава изключително малка резултатност в мачовете, които Тохвер ръководи в европейските клубни турнири.

В началото на септември той бе главен съдия при победата на Генк над Рапид във Виена с 1:0. Преди това свири на Карабах – АЕЛ 1:0, а най-резултатният мач е Жилина – Яблонец 0:3.

Миналата година Тохвер свири цели 3 мача в групова фаза на Лига Европа, два оттях завършват с минимална победа за един от тимовете с 1:0, а третият мач завършва без победител 0:0. В квалификациите за Лига Европа Розенборг печели срещу Аланияспор също с 1:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ