Карък на Лудогорец ще надува свирката на ЦСКА в Европа

7 Dni Sport19.10.2021
лудогорец_цска_сантана_сватбата

Австрийският рефер Мануеш Шютенгрубер ще свири домакинството на ЦСКА срещу Зоря Луганск в Лигата на конференциите. Съдията може да се счита като карък на другия евроучастник Лудогорец, тъй като разградчани имат записани две поражения в мачовете, в които Шютенгрубер е ръководил.

Едната загуба се оказа фатална, след като през 2018 година той ръководи двубоя между МОЛ Види и Лудогорец, който разградчани губят с 0:1 в Унгария и отпадат в квалификациите за Шампионската лига.

Година по-рано австриецът е главен съдия и при загубата от Жалгирис в Литва с 1:2, но това поражение не се оказва фатално за разградчани.

Реферът като цяло от няколко години свири в групова фаза на Лига Европа, като на този етап не е преминавал на по-високо ниво в кариерата си.

Интересното е, че за този сезон Шютенгрубер ще свири за първи път в Европа, като до момента е ръководил само 3 мача в Първа Бундеслига на Австрия, един във втора и един за купата на страната. Той не е получавал наряди от края на юли до края на септември.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ