Велика вечер за Боряна Калейн, спечели 5 златни медала за България

7 Dni Sport17.10.2021
Боряна Калейн

Боряна Калейн беше безапелационна – след като триумфира в многобоя, спечели златните медали във всички финали на отделните уреди на световната купа по художествена гимнастика от веригата Чалъндж, която се проведе в Клуж Напока (Румъния).

Боряна получи 26.600 точки за изпълнението си с обръч, 27.800 точки за това с топка, 26.750 точки беше оценката й за композицията с бухалки и 24.200 точки за тази с лента.

Другата ни представителка Татяна Воложанина допусна грeшки в част от изпълненията си, които бяха отчетени от съдиите.

Втората ни по сила гимнастичка в момента, която ще представя страна ни и на шампионата на планетата зае петите места във финалите с обръч (24.450 точки) и с бухалки (25.300 точки), шеста е в този с лента (21.200 точки) и е осма в изпълнението с топка (22.850 точки).

Преди това Боряна Калейн грабна и златото в многобоя, което прави първите ѝ места 5 на брой. Втора завърши Милена Балдасари (Италия), а трета – Дария Трубникова (Русия). Татяна Воложанина завърши пета в многобоя.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ