Глоби на стойност 41 250 лева от БФС

7 Dni Sport15.10.2021
Левски - Лудогорец, Фенове, Сектор "Б"

Само „Лудогорец“, „Арда“ и „Царско село“ нямат санкция по член 37, алинея 1, точка 26 – „за обидни и нецензурни скандирания“.

41 250 лева са влезли в касата на БФС от началото на сезона по любимата санкция на дисциплинарната комисия – член 37, алинея 1, точка 26, “за обидни и нецензурни скандирания”. По него го отнасят 40 пъти отбори от елита, 8 пъти тимове от Втора лига и веднъж заради мач от купата – тим от аматьорските “В” групи. Или 48 пъти е използвана тази точка. От този сезон дори вече липсва уточнението, че е по сезиране на комисията по етика и феърплей и сигурност. Директно дежурните делегати вписват подобни провинения, за да е по-удобно.

“Обидните и нецензурни скандирания” се свеждат до “к** за БФС”, особено след гаф на съдията. Други няма. Не са отразени например обидни или нецензурни скандирания към съперника.

Само три отбора от елита – “Лудогорец”, “Арда” и “Царско село” нямат санкция по тази точка. Всички останали имат по 1000 лева глоба на провинение.

Безспорен лидер в тази категория е “Левски”, въпреки че ръководството му подкрепи Борислав Михайлов на конгреса на БФС. “Сините” са санкционирани 6 пъти за 10 мача. На второ място са пловдивският “Ботев” и варненският “Черно море” с по 5 глоби. Варненци имат представител в изпълкома в лицето на юриста Михаил Статев. С пет стана и ЦСКА, но едната е от вчера за мач от елитната юношеска група и сумата е 125 лева. Толкова има и втородивизионният “Миньор” (Перник), но там санкцията е 250 лева.

С по 4 санкции са “Пирин” (Благоевград) и “Славия”. Интересни са тук “белите”, където президентът им Венци Стефанов бе един от най-изявените членове на футболната управа. Вероятно това обаче не е било по вкуса на феновете.

Три глоби са отнесли и столичният “Локо”, тимът, който издигна Борислав Михайлов за президент на извънредния конгрес, и старозагорският “Берое”.

С най-малко санкции от елита извън трите отбора, които нямат, е пловдивският “Локо”, който е бил наказан само два пъти по тази точка.
Освен пернишкия “Миньор” във втора дивизия по една глоба имат още “Спартак” (Варна), “Марек” (Дупница) и “Етър” (Велико Търново). И трите са за мачове от 1/16-финалите за купата.

Заради това е и единствената санкция на отбор от трета дивизия и това е седмият в Югоизточната “В” група “Ямбол”.

Двубоят е от предварителния кръг за купата срещу “Струмска слава”, спечелен с 1:0 от аматьорите.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ