Локо Пловдив и Арда Кърджали ще премерят сили. И двата отбора ще наваксват.

7 Dni Sport15.10.2021
локомотив_пловдив

Сезонът не се развива никак добре за Локомотив (Пловдив) и Арда. Два от евроучастниците ни претърпяха доста катаклизми и на този етап не успяват да намерят верния ритъм в първенството. “Смърфовете” са на незавидното 12-о място с едва 7 точки, а старши треньорът Александър Тунчев е под сериозно напрежение. Арда пък вече е с нов наставник в лицето на Георги Чиликов, но тимът също е в долната половина на таблицата.

Единственият успех на Локо (Пд) до момента е при гостуването на Царско село. На “Лаута” отборът загуби от Лудогорец (1:3) и Славия (0:1), след което направи равенства с Левски (2:2) и Ботев Пд (1:1). Сега пловдивчани са амбицирани за първи домакински успех.

Срещу Арда атаката ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев, а зад тях ще действа Лукас Салинас. По двата фланга ще играят Бирсент Карагарен и Йосип Томашевич.

Арда има третата най-слаба атака с реализирани едва 8 гола и е далеч от представянето си през миналия сезон, когато завърши на 4-о място и игра финал за Купата на България. Кърджалийци бяха напуснати от няколко водещи футболисти и старши треньора Николай Киров, но със сигурност притежават по-голям потенциал от този, който демонстрират до момента.

Давид Кики е контузен и ще пропусне двубоя. В предни позиции Чиликов ще се довери на Тонислав Йорданов, подкрепян от Спас Делев, Жуниньо и Иван Коконов.

Локомотив и Арда са се срещали помежду си общо 5 пъти, а “черно-белите” още нямат загуба – две победи и три равенства. Любопитен факт е обаче, че пловдивчани не са печелили срещу този съперник у дома.

efbet Лига – 11 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – АРДА (КЪРДЖАЛИ)

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (3-4-1-2): Редер; Гомис, Петрович, Биков; Карагарен, Марсел, Витанов, Томашевич; Салинас; Д. Илиев, Г. Минчев
Старши треньор: А. Тунчев

АРДА (4-2-3-1): Караджов; Желев, А. Петков, П. Крумов, А. Георгиев; Руменов, Котев; Коконов, Жуниньо; Делев; Т. Йорданов
Старши треньор: Г. Чиликов

СЪДИЯ: И. Занев
СТАДИОН: “Локомотив”
НАЧАЛО: 20:15 часа

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ