Греъм Кери: От ЦСКА още не са ми предложили нов договор

7 Dni Sport14.10.2021
Греъм Кери

Греъм Кери получи наградата си за „Играч №1“ на 9-ия кръг на efbet Лига. Ирландецът получи 8 гласа, като изпревари съотборника си от ЦСКА Жорди Кайседо (5) и халфа на Локомотив (София) Октавио (3).

„За мен е голяма чест да получа тази награда. Надявам се, че аз и много мои колеги ще присъстваме на такива награждавания. Това показва колко добре ЦСКА е започнал сезона.

Почти всички футболисти се възстановиха от контузии. Когато можем да разчитаме на целия отбор, това дава възможност на всеки играч да покаже най-доброто от себе си. Откакто Стойчо Младенов дойде се чувствам много добре. Той ми вярва на 100%. При него играя и на любимата си позиция. Това ми позволява да се представям много по-добре от предишните години.

За мен няма значение дали вкарвам или правя асистенции. Работата ми е да давам последното подаване. Ако вкарам усещането е супер. Най-важното обаче е победата. Нашият клуб има определени цели и трябва да ги гоним. Мисля, че се намирам в най-добрия период от моята кариера. Треньорът ми дава възможност да покажа своите качества, дава ми свобода да бъда креативен.

Всеки треньор има своите виждания. Сега съм фокусиран върху следващия мач. Вижда се, че при този треньор всеки играе с удоволствие и има желание да се развива.

Атмосферата на ЦСКА – Левски е подобна на тази на Селтик и Рейнджърс. Двата мача са много интензивни. Когато стадионът е пълен атмосферата е страхотна.

Последният мач в Лигата на конференциите бяхме много разочаровани, че не спечелихме. Ако победим в следващия двубой имаме голям шанс да излезем от групата.

Чувствам се най-комфортно зад нападателя. Там мога да създавам положения за своите съотборници. Не всички треньори разчитат на футболист на моята позиция, но за щастие Стойчо Младенов не е един от тях.

Феновете много ще ни липсват. През този сезон ни подкрепят много пламенно. За съжаление сега те няма да могат да присъстват на мачовете от първенството и Лигата на конференциите. Ние трябва да се фокусираме и да ги зарадваме с позитивни резултати.

Дойдох в България, за да играя в друго първенство, да играя в Европа. Никога не съм имал съмнения да дойда в България. Това е различен опит за мен и семейството ми. Езикът е най-трудното нещо тук. За мен е много трудно. Опитвам се да го науча.

Договорът ми е до края на сезона. Още не сме говорили за неговото продължаване. Трябва да съм фокусиран върху мачовете. Целта ми е да печеля трофеи, а не да се разконцентрирам с неща, които не са толкова важни. През миналата година се споразумяхме за няколко дни, тъй че не се притеснявам“, каза той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ