Новият шеф на Левски Иво Ивков представи план за спасение на клуба

7 Dni Sport14.10.2021
Иво Ивков

Новият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков сподели първо мнение след като стъпи в длъжност. Юристът бе представен от Наско Сираков на специална пресконференция.

„Аз съм посветен на синята кауза от доста години. Тогава регистрирах първото акционерно дружество. Повече от 20 години съм работил с 8 президенти на клуба, имало е много перипетии. Вярвам, че всеки един човек може да потвърди, че аз съм винаги бил насреща. В правен аспект съм помагал и съм бил зад сцената. Повечето левскари ме познават. Имам един 18-годишен опит в Апелативната комисия на УЕФА. Това ми даде много знания, аз да наблюдавам какво се случва в европейския футбол. Това ми даде контакти с изключителни хора. За мен по-важно е какво се случва с клуба сега.

От януари 2020 се намираме в безпрецедентна ситуация и така до днес. Необходими са мерки. Амбициозна задача за нас е да започнем по план веднага. Трябва да върнем Левски на мястото, което му се полага и това да стане постоянна величина. Ние бавно забравяхме кои сме, не само като клуб, но и като общност от милиони.

Първо трябва да постигнем финансова стабилност. Необходимо му е подобрение на приходите. Палмс бет ни помага много и подкрепя. Необходимо ни е да привлечем още партньори. Това няма да стане с лозунги от миналото. Решаваща си остава ролята на феновете. Те са нашата упора и цел. Прозрачност в разходната част. Новият УС трябва бързо да спечели доверието на левскарите. Считам, че нямаме право на грешки. Вторият ни приоритет е да се върне европейската атмосфера на „Герена“, Да върнем изцяло публиката. Това става с добър футбол. Това ще стане с най-подходящия треньор на Левски, който е в момента. Пълно доверие. Г-н Сираков е незаменима фигура. Трябва да работим в една посока“, заяви Иво Ивков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ