Щастливият Гришо разплака България с думите си след Великата победа в САЩ

7 Dni Sport14.10.2021
Григор Димитров

Григор Димитров обърна зрелищно Даниил Медведев в осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс!

Българинът даде интервю и на български език след след голямата си победа над световния №2 (4:6, 6:4, 6:3).

Гришо сътвори сензационен обрат над големия шампион от Русия и разкри, че тайната на успеха се крие в това, че е останал спокоен в трудните моменти.

„Определено това е един от най-големите ми обрати. Беше тежко. Не е лесно, когато допуснеш пробив още в началото. Бях агресивен, но съперникът продължаваше да връща всички топки. При 1-4 не се паникьосах, реших, че трябва да опитам нещо ново. Запазих спокойствие. След това постигнах нов пробив, получих още увереност и така продължих.

Да спечеля този мач значи нещо различно за мен. Радвам се, че останах хладнокръвен. Това е спортът, не знаеш какво ще се случи. На някои турнири трябваше да се оттегля, не можех да тренирам както искам. Казах си, че съм отново в Калифорния, справих се добре в Сан Диего, сега съм на четвъртфинал. Нещата се получават“, заяви Гришо пред Tennis Channel.

След края на мача хасковлията отпразнува победата с няколкото българи, дошли да го гледат в Индиън Уелс, снима се с тях и раздаде автографи.

На 1/4-финалите Гришо излиза срещу Хуберт Хуркач (Полша), с когото нямат мачове досега.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ