УЕФА: В България ще бъде изграден нов стадион – бижу

7 Dni Sport13.10.2021
ЦСКА - Сиренс, стадион "Българска Армия"

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз, информира сайтът на УЕФА.

„Бившият национален вратар и капитан на България си осигури нови четири години начело на управлението в Българския футболен съюз на извънреден Конгрес във вторник. За първи път той беше избран за президент през 2005 година, а след това беше преизбран през 2009, 2014 и 2018 г.

„Бих искал да благодаря на всички за доверието – каза Михайлов след изборите. – Ще има промени, ще работя с цялото си сърце през следващите четири години.“

Той разкри, че сред приоритетите на БФС са развитието на детско-юношеския футбол и изграждането на нов национален стадион. БФС ще наблегне и на по-сериозна работа с треньорските кадри.

Михайлов беше един от най-големите играчи на България, записал 102 мача за националния тим. Той спечели три шампионски титли и три пъти Купата на България с Левски и игра в клубове от Португалия, Франция, Англия и Швейцария. Най-бляскавият му момент беше в САЩ’94, когато беше капитан на отбора, достигнал до полуфиналите“, пише в сайта на УЕФА.

Дали въпросният стадион ще бъде чисто нов или ще реконструират някои от стадионите на Левски, ЦСКА, Локо Пд, Ботев Пд или пък стадион „Васил Левски“ не се споменава в материала и предстои да разберем.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ