Неочакван жокер за ЦСКА часове преди битката с Адмира! 35-годишен, спрял с футбола за 6 месеца, повежда австрийците на „Армията“!

DSC_6077

ЦСКА получи неочакван жокер от съдбата часове преди сблъсъка с Адмира Вакер от втория предварителен кръг на Лига Европа. Австрийците, които са почти изцяло нов отбор и идват без куп от лидерите си от миналата година, няма да бъдат водени от старши треньора си Ернст Баумайстер. Причината е смърт в семейството на специалиста, който през миналия сезон изведе тима до 5-о място в Бундеслигата. Така Адмира ще бъде воден от 35-годишният му помощник Михаел Хорват.

Хорват притежава лиценз УЕФА Б и цялата му треньорска кариера преминава в клуба от Мьодлинг. Тя започва през 2011 г. във втория отбор на Адмира, а 2 години по-късно е промотиран и в първия. От 2013 г. насам е бил асистент на всички старши треньори, като вече има над 70 двубоя на скамейката до Ернст Баумайстер. Общо е записал на 200 мача като помощник.

Хорват, който е само 48 дни по-възрастен от Нестор Ел Маестро, не прави впечатляваща кариера като футболист, състезавайки се във трето- и втородивизионни отбори, но все пак играе и за Адмира в два периода – от 2005 до 2006 г. и от 2008 до 2011 г. През лятото на 2011 г. си взима почивка от футбола за 6 месеца преди да се завърне в родния си клуб Обершютцен, в който завършва кариерата си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ