БФС: УЕФА аплодира избора на Борислав Михайлов

7 Dni Sport13.10.2021
Борислав Михайлов,

Европейската футболна централа подчерта избора на Борислав Михайлов за президент на Българския футболен съюз за пети пореден път, съобщава сайтът на централата ни със следния материал:

На официалния си сайт УЕФА отдаде дължимото на легендарния вратар и капитан на националния отбор, който спечели извънредното общо събрание на БФС на 12 октомври 2021 г., така както го направи на редовните конгреси през 2005, 2009, 2014 и 2018 г.

„Искам да благодаря на всички за доверието. Ще има промени – и аз ще работя с цялото си сърце през следващите четири години“, изтъква УЕФА някои от ключовите моменти от посланието на Михайлов към делегатите на конгреса.

Европейската централа акцентира и върху стратегическите планове на Българския футболен съюз. „Една от основните цели ще е подготовката и реализацията на програма за развитие детско-юношеския футбол, както и построяването на нов национален стадион. Федерацията е готова да увеличи инвестициите в развитието на треньорски кадри“, пише още в обзорния материал на УЕФА.

Изтъква се и големият принос на Михайлов за българския футбол още в кариерата му на футболист – 102 мача с фланелката на националния отбор, трите шампионски титли и трите национални купи, спечелени с екипа на Левски, както и кариерата му зад граница в клубове от Португалия, Франция, Англия и Швейцария.

„Най-паметният му миг е Световното първенство през 1994 г., когато като капитан извежда България до полуфиналите“, припомнят от УЕФА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ