30 минути след загубата Митко реши. Няма отказване. Нанесе жесток удар на Боби.

7 Dni Sport12.10.2021
Димитър Бербатов

Борислав Михайлов е новият-стар президент на българския футболен съюз. Ръководителят пребори своя основен конкурент Димитър Бербатов, печелейки с 241 гласа от намиращите се в зала 1 на НДК делегати.

Веднага след обявяването на резултатите се зародиха въпроси защо не се е стигнало до балотаж между Михайлов и бившия нападател на Манчестър Юнайтед.

Причината е, че президентът на БФС е спечелил вота с 50% + 1 глас, което прави избора му официален още на първи тур. За Бербатов са гласували 230 души, а осем за Христо Порточанов. Една е и недействителната бюлетина. Общо подалите своя вот са 480 от присъстващите 483-ма делегати.

Димитър Бербатов ще оспорва в съда получените резултати, тъй като в стенограмата е записа но, че водещият на конгреса е обявил, че за победа днес са необходими 242 гласа…

„Опитах да обясня. Не разбрах какво ни отговориха. В устава е написано, това е правилното нещо, но… Ще оспорваме, пак има съд може да се обърнем натам. Един глас не стига, те го извъртяха по най-безумната формула.

Ние се водим по устава, но те не го правят. Следователно загубата е за нас в този случай, но не е правилното решение. 483 са вътре. Самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябва 242 гласа. Ще си търсим правата в съда, няма да се отказваме. Не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата.

Водещият от начало казва, че има 483 делегати, трябва 242 гласа, за да някой да победи. Накрая един глас не достига. Странно е, може да попитате и самите тях. 20 клуба не били допуснати по причини, които не са ми ясни. Защо не са допуснати? Те можеха да наклонят везните. Най-важното е, че трябва 242 от 483.

Каквото и да се случи ние сме морални победители. Направихме каквото зависи от нас. Бяхме свидетели. Видяхте какво опитахме да направим. Няма от какво да се срамуване, излизаме и говорим. Наше право е да оспорим това решение. Пак не се следва устава.

Вие трябва да имате претенции, защото не ви се даде възможност да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са само наблюдатели. Искахме да е максимално прозрачно. В стенограмата е документирано, че трябват 242 гласа. Аз не успях да разбера. Нашият адвокат говореше с водещия и се сблъскват две идеологии. Опитахме се да обжалваме, но вътре не бяхме допуснати.

Имаше подвиквания, което е напълно нормално. Не беше правилното решение, така излиза. Стенограмата може да се предостави, така е записано. Ние сме за промяната. Различно поколение сме. Ще продължим да правим това, което правим. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд. Пак ще се обърнем към него, щом трябва. Не знам как ви звучи на вас, но на мен ми звучи правилно като има 483 присъстващи делегати да го извъртат. Няма за какво да съжаляваме, само че пак се извъртяха правилата, което не е правилно.

Не съм доволен от бройката гласове, благодаря на клубовете, които гласуваха за мен. Трябва да ги попитате защо не се спази устава.

Не съм мислил да работя с Порточанов. Осем гласа не трябва да се взима насмешка. Осем клуба са това и е за уважение. Не мога да говоря от негово име. По-млад съм от него. Нормално е да ми каже здравей. Заслужава уважение. Хората, гласували за мен, също заслужават уважение. Продължават вътре споровете. Не знам дали видяхте какъв Изпълком се предложи. Той ще е почти същият. Президентът на Локомотив София беше. Другите са същите. Продължава старата система да има президенти. Те ще ви обяснят. Ще си останете изненадани.

Щях да предложа за Изпълкома хора от футболните сред, без президенти. Изпълкомът, който ще се избере днес, е ясно какво ще се случва. Живеем в необичайно време. Благодаря на хората, които дойдоха. Ще си търсим правата и да се надяваме отново да има справедливост. Тежки са тези битки, но аз време имам. Млад съм, здрав съм. Имаме си нашите планове. Ако се беше получило, както очаквахме, щях да благодаря, щях да го кажа. Не сме съгласни с начина, по който извъртяха нещата. Съжалявам в моите очи това не е правилно. Преброяването мисля, че беше прозрачно. Имаше хора от УЕФА и ФИФА“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ