„Скай спортс“: Борислав Михайлов празнува победата

7 Dni Sport12.10.2021
Борислав Михайлов

Световният магнат в медиите Sky Sports излезе с репортаж за участието на Димитър Бербатов в Конгреса на БФС.

Телевизията отбелязва още, че настоящият шеф Борислав Михайлов е в тази роля в последните 16 години. Пол Гилмор, репортерът на Sky Sports News подчертава, че Бербатов е бивш национал, играл за страната в 78 мача

„На около миля от стадион „Васил Левски“ българските клубове ще гласуват на извънредни избори, за да решат кой ще е следващият президент на Българския футболен съюз. Двамата най-известни кандидати са бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм Бербатов, който осигури достатъчно гласове, за да наложи изборите, и настоящият президент Михайлов. Той подаде оставка, когато футболистите на Англия бяха подложени на расизъм през 2019 г., за да се върне повече от година по-късно, твърдейки, че окончателното решение всъщност не е било на Изпълкома.

Бербатов иска „радикална промяна“, както каза пред българския футболен експерт Методи Шуманов в понеделник. Той смята, че скандалите с висок резонанс, полицейските нападения и обвиненията в корупция увреждат имиджа на България по света и се „бори със системата“, както каза близък до него източник пред Sky Sports News тази седмица. Друг източник описва как предишните предизборни кампании са били решени, без да се допуска кандидатът на опозицията да влезе в сградата“, съобщава още Sky Sports, цитиран от „Труд“.

Sports News съобщи още, че „Михайлов и неговите сътрудници са празнували в понеделник вечерта, тъй като са вярвали, че са осигурили достатъчно гласове, за да гарантират, че мандатът продължава. Остава да се види дали това са спекулации или подкрепата от страна на феновете може да повлияе на процеса, като окаже натиск върху техните клубове. Бербатов вярва, че голям брой от тях ще оставят настрана съперничеството си, за да протестират извън залата тази сутрин. В крайна сметка клубовете ще решат резултата. Михайлов няма недостиг на подкрепа в националната асоциация и мениджърът Ясен Петров дори намекна, че ще подаде оставка, ако Бербатов спечели“, се казва още в новината. Очаква се резултатите да станат ясни около 16 ч.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ