Гледайте НА ЖИВО с картина Конгреса на БФС

7 Dni Sport12.10.2021
Борислав Михайлов,

На извънреден конгрес в Националния дворец на културата в София се провеждат избори за президент на Българския футболен съюз. Кандидатите са шестима – Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

На последното заседание на Изпълнителния комитет на БФС стана ясно, че ще се гласува с интегрална бюлетина, в 8 урни, а гласовете ще се броят на сцената. Преди дни настоящият президент Борислав Михайлов заяви, че заявилите участие представители на клубовете от цялата страна са 508. Всички делегати трябва да спазват противоепидемични мерки, а допускането им до залата ще става след предоставяне на сертификат за ваксинация, документ, че са преболедували коронавируса или отрицателен резултат от антигенен тест.

Началото на конгреса е обявено за 10:00 ч., а феновете на ЦСКА обявиха протест за 9:00 ч.

10:30 ч. – Представител на Димитър Бербатов предава на живо от неговия профил във Фейсбук.

10:23 ч. – Минута мълчание за футболистите и треньорите, починали в последните 3 години от последния конгрес.

10:10 ч. – Конгресът започна. Борислав Михайлов взе думата, но в пресцентъра, в който са настанени журналистите, няма звук.

10:00 ч. – Началото на конгреса ще се забави. Борислав Михайлов вече е заел мястото си на сцената.

9:50 ч. – Журналистите ще могат да присъстват на конгреса само в първите 15 минути. След това ще трябва да се настанят в пресцентъра. Там няма да има звук от залата.

9:35 ч. – Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изрази оптимизъм преди началото на конгреса: „Уверен съм, че ще сме победители. Каквото и да се случи, ние вече сме такива, защото хората ни приеха по такъв хубав начин и стигнахме толкова далече. Вече сме победители, защото имаме подкрепата на общността и мен лично нищо не може да ми развали настроението“, каза бившият нападател пред журналистите.

9:30 ч. – Футболният агент Георги Градев, който е делегат на „Балкан“ Варвара се оплака, че не е допуснат до конгреса. Според бившия вратар, всичките му документи са легитимни, а оставането му извън сградата определи като „машинации на Михайлов“. Градев е категоричен, че, ако настоящият президент спечели отново, ще обжалва решението на конгреса.

9:20 ч. – Феновете на ЦСКА пред НДК, които протестират против статуквото и управлението на Михайлов, посрещнаха изпълнителния директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов с освирквания.

9:20 ч. – В НДК пристигна мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков, който заяви: „Борислав Михайлов няма да загуби с глас от „Левски“.

9:00 ч. – Кандидатите започнаха да пристигат пред Националния дворец на културата. Димитър Бербатов също вече е пред сградата. Очаква се да започне и протестът на феновете на ЦСКА.

„бТВ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ