Локо (София) се завръща на стадиона в „Надежда“

7 Dni Sport11.10.2021
Локомотив София - Славия

Локомотив (София) най-после може да домакинства на своя стадион. „Тема Спорт“ съобщава, че съществува голяма вероятност мачът на столичните „железничари“ със съименника им от Пловдив от осминафиналите за купата да е в „Надежда“.

В петък Локо (Сф) отстрани Левски Лом в отложения двубой от 1/16-финалите и така си уреди мач със „смърфовете“. По програма двубоят с пловдивчани е на 26 октомври (вторник) от 16:00 часа. Както е известно, заради липсата на лиценз за елита „червено-черните“ приемат съперниците си на „Васил Левски“, а веднъж домакинстваха и на „Арена Царско село“.

В срещите за купата обаче условията за лицензиране за елита не важат. Именно от това възнамеряват да се възползват столичните „железничари“. Все пак от СТК ще трябва да променят началния час на срещата заради по-ранното стъмване и възможните продължения и дузпи.

БФС вече имаше такъв казус през 2019 година и го разреши в полза на заинтересования клуб. Тогава, на 5 декември, Арда прие ЦСКА в осминафинал за купата в Кърджали, въпреки че нямаше право да домакинства там в елита. Арда играеше своите срещи за първенство на „Лаута“ в Пловдив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ