Разсекретиха огромна измама на Уайлдър – Фюри, съдиите подкрепили шашмата

7 Dni Sport11.10.2021
Тайсън Фюри

Поредният скандал се разрази след победата на Тайсън Фюри с нокаут в 11-ия рунд над Дионтей Уайлдър в битката за титлата на Световния боксов съвет. Според думите на Уайлдър той е с станал жертва на „нечестна игра“, подкрепена от съдиите от Държавната атлетическа комисия на Невада преди срещата.

Той е сигнализирал, че ръкавиците на Фюри не съдържат само омекотяваща пяна, а и конска грива, която след определено време на ринга сменя мастото си в ръкавицата в следствие на ударите и я направи по-твърда. Така ръцете на Фюри стават като чукове, а ударите му – необратими.

„Получих информация за нередност с ръкавиците му и поисках обяснение от съдиите преди мача. Те ми казаха, че от 30 години са в бизнеса и разбират достатъчно от бокс. Може да имат опит, но докато не ги ударят в лицето с такава ръкавица, няма да разберат за какво говоря. В миналия ни мач се случи същото. Конската грива е по-твърда от пяната, но съдиите се опитаха да ме убедят, че ръкавиците са достатъчно меки“, обясни Уайлдър пред 78SportsTV.

През октомври 2020 година след втория мач между двамата, завършил с победа на Фюри, Уайлдър също се оплака от ръкавиците на съперника му.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ