24 часа преди Конгреса – Петър отвори кутията на Пандора за Боби Михайлов

7 Dni Sport11.10.2021
Борислав Михайлов

Членът на Изпълкома на БФС и част от екипа на Димитър Бербатов в битката му за президент на футболната централа Петър Величков направи интересно изказване в ефира на „Тази сутрин“ на БТВ.

„Слушах интервюто на Борислав Михайлов пред вашата медия в неделя. Чеферин си публикува заплатата, защото знае какви пари отиват при федерациите. Вчера Михайлов отказа да си каже заплатата. За 16 години той е получил милиони под формата на заплата и бонуси. Аз идвам на реалния бизнес. Аз също съм получил милиони за тези 16 години, но съм бил генерален директор на една от най-голямата компания в България. БФС е организация, в която няма как да получил милиони. Нека ви кажа и нещо любопитно. От ден 1, след оттеглянето на оставката, Борислав Михайлов нареди да му се пусна консултантски договор, по който да получава пари, още преди да е вписан като президент“, разкри Величков.

„За тези 8 години, в които бях член на Изплъкома, видях за какво става въпрос. Видях как се води организацията с 20-минутни заседания. Без дебати, без нищо. Чух, че Борислав Михайлов си постави оценки. Оценките се обуславят от резултатите. Той казва, че програмата му е 100% изпълнена. Това не е така. Скандали! „Качулки“ влизаха в БФС. Нека излезе да си постави оценката пред конгреса, защото предстоят и делегатите да му я поставят“, заяви още Величков.

„Ако феновете изразят отношение това си е напълно нормално. Ключово е какъв ще бъде избора. Бяха направени анкети в медиите, които показват, че 95% от хората искат Бербатов и почти 0% за Михайлов. Футболната общественост е част от обществото. Процесът за гласуване трябва да е прозрачен, защото интегралната бюлетина не е достатъчна. Клубовете не трябва да бъдат измамени и подведени“, допълни Петър Величков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ