„Наско останаха 24 часа, изплюй камъчето, кажи си тайната“

7 Dni Sport11.10.2021
Наско Сираков

Станно е мълчанието на ПФК Левски преди конгреса на БФС. Последният изказал се по въпроса бе Станимир Стоилов, който доста дипломатично обясни, че симпатизира на Борислав Михайлов, но би поздравил и победител с име Димитър Бербатов. Но футболът се нуждае от промяна, сподели Мъри. Като с това по заобиколен начин отговаря на въпроса. Защото са малцина тези, които смятат, че Михайловото БФС може да бъде носител на някаква промяна.

Наско Сираков в ролята на собственик обаче трябваше да пусне поне 3 реда в официалния сайт на клуба. Дължи го на тези, които гласуваха за него да получи акциите на клуба. Все пак феновете са тези, които искат промяна и почти на всеки домакински мач скандират обидни реплики към БФС. Самият Сираков напусна Изпълкома на същото това БФС на последния конгрес с аргументите, че неговите идеи не намират съмишлиници и реализация и едва ли не присъствието му на заседанията на органа са чиста загуба на време.

Да бе зажравяме и друго. Когато придоби мажоритарния пакет акции в Левски, Сираков тропна по масата и щеше да повежда борба в търсене на справедливост за приходите от телевизионните права. Кой, как и защо запуши устата на Наско и секна ентусиазмът му, всеки може сам да се досети, но от един момент нататък феновете на Левски останаха с усещането, че има някаква сделка под завесата. Сираков абдикира от битката срещу футболното статукво, а после се появиха едни спонсори, които уж да компенсират клуба от „Герена“ от потенциални пропуснати ползи от телевизията. Тази борба минава през ново ръководствто на БФС и това в Левски много добре го знае. И някак си не върви, когато ЦСКА открито подкрепя водещия претендент Бербатов, сините да си мълчат, все едно такова събитие няма. И Сираков, и особено Стоилов са нясно, че ако цялостният продукт български клубен футбол, а и национален отбор могат да се променят, то това трябва да е с нови хора.

Мълчанието по изключително важни въпроси, касаещи бъдещето на играта – регулация, правила и тяхното спазване, не е окей. В часовете до конгреса от Левски трябва да кажат за кого ще гласуват в НДК. Казусът не е задължителен, но е морален. Защото от „Герена“ призовават феновете да даряват, да купуват карти, билети и артикули и бе редно да се допитат до тях коя кандидатура за президент на БФС да подкрепят. Да не говорим, че няколко неотсъдени дузпи срещу Левски тази всен вече образуваха достатъчно спекулации, че – всичко е ясно и Боби Михайлов си знае работата.

Автор: Желю Станков / „Тема Спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ