Пълен списък. Така ще се избере новият президент на БФС.

7 Dni Sport07.10.2021
Емблема на БФС

На предстоящия конгрес на БФС на 12 октомври ще се гласува с интегрална бюлетина – имената на шестимата кандидати за поста ще бъдат на нея и там всеки делегат ще отбелязва избора си. Решението бе взето на заседание на Изпълнителния комитет на футболния съюз.

Това бе една от точките, за която настояваха кандидатът за президент Димитър Бербатов и екипът му.

Те цитираха “порочна практика” от предишните конгреси, на които се гласуваше с отделни бюлетини за всеки кандидат, а неизползваните впоследствие били давани за “отчет за правилен вот”.

От екипа на Бербатов настояват и да бъдат отпечатани точно толкова бюлетини, колкото са делегатите с право на глас, за да няма възможност за подмяна.

“Все пак се върви в някаква посока с решението за интегрална бюлетина”, заяви членът на Изпълнителния комитет Петър Величков, който е и част от щаба на Бербатов “Това обаче не е достатъчно, за да може да се създадат условия на делегатите да могат свободно и без страх да изразят волята си. Ако се броят гласовете като на миналия конгрес – вземат се урните и се прибират някъде, а после се вадят резултати, това ще остави сериозни съмнения върху резултатите”, добави той.

“Абсолютно всичко ще бъде прозрачно. Бюлетините ще се броят на сцената от комисия, определена от конгреса”, каза впоследствие вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

Относно друго искане – избраните от УС на клубовете за делегати да не могат да упълномощават трети лица да гласуват, Фурнаджиев заяви: “Има закони в нашата страна – клубовете се представляват от делегат, който е излъчен от ръководството на самия отбор. Ние няма как да влияем на това и да кажем кой да бъде излъчен за делегат или дали съответният клуб ще има въобще делегат. Предвид епидемичната обстановка има много хора, които ги е страх и може и да не дойдат. Може да има болни.”

Членовете на Изпълкома на БФС констатираха отпадането на общо 5 футболни клуба, а решението влиза в сила веднага. Вследствие редовните членове на БФС, които ще имат право на глас на извънредния конгрес на 12 октомври, са общо 526. “Според доклада на комисията за подготовка на документите на конгреса, клубовете, излъчилите свой делегат, са 508”, съобщиха от БФС.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ