„Стойчо ти си „виновен“. Благодарим ти!“

7 Dni Sport07.10.2021
ЦСКА - Виктория Пилзен, Стойчо Младенов

Стойчо Младенов върна умението на ЦСКА да бъде непримирим до края, което беше избледняло при последните треньори на „червените“. През този сезон „армейците“ възкръснаха и в трите срещи за първенство, в които изоставаха в резултата.

Първият от тях дойде в последния мач на Любо Пенев – 4:2 с ФК ЦСКА 1948, въпреки че тогава тимът изоставаше с 1:2 до 71-ата минута след два гола на Чочев. „Червените“ обаче приключиха съперника с голове на Юга, Матей и Кайседо.

Бабунски изведе Ботев (Враца) напред срещу „армейците“ още в 7-ата минута, но благодарение на две попадения на Йомов и по едно на Баи и Мазику, ЦСКА обърна мача до 4:2. Последният случай без съмнение е най-запомнящ се, защото беше срещу Левски. Миланов откри за „сините“, но Кери и Кайседо донесоха осма поредна победа на Стойчо в дербито за първенство.

През миналия сезон ЦСКА изоставаше в цели 10 двубоя от шампионата, но нито веднъж не успя да стигне до трите точки. В шест случая „червените“ все пак направиха реми, а четири пъти изгубиха. Последният обрат е от сезон 2019/20, когато на 9 юли ЦСКА удари Локо (Пловдив) с 2:1, въпреки че изоставаше с 0:1 след попадение на Салинас. Тиаго Родригес обаче изравни от дузпа в 81-ата минута, а Али Соу вкара в 95-ата минута.

В настоящето първенство на второ място по точки след обрати е Славия. И докато ЦСКА има 9 точки от 9 възможни, то „белите“ са с осем.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ