Рекордът на Италия спря пред Христо Стоичков

7 Dni Sport07.10.2021
Христо Стоичков, Карлес Пуйол

Уникалната рекордна серия на Италия спря пред погледа на Христо Стоичков. Кавалера на „Златната топка“ беше гост на студиото на американския тв гигант TUDN, когато „скуадра адзура“ загуби с 1:2 от Испания в първия полуфинал в Лигата на нациите. Италианците не познаваха поражението от 37 двубоя – нещо невиждано в света досега.

Заедно със Стоичков беше великият Карлес Пуйол – легенда на „Барселона“, световен и европейски шампион с Испания. Те и се щракнаха за историята.

Феновете на „Сан Сиро“ бурно освиркваха и обиждаха свой. Вратарят Джанлуиджи Дунарума се срещна с „народната любов“. За първи път избраният за играч №1 на Евро 2020 страж за първи път дойде на стадиона, където израсна като футболист на „Милан“, но през лятото премина без трансфер в „Пари Сен Жермен“.

„Не беше приятно нито за мен, нито за целия отбор – каза треньорът Роберто Манчини. – Джиджи игра добре! Това не е клубен мач, а на националния отбор. Да го освиркват, ако играят „Милан“ и ПСЖ.

„Жалко, че дългата ни серия без загуба дойде точно в Милано – каза ветеранът Джорджо Киелини. – Но тя ще ни помогне да израснем като тим.“

Още през първото полувреме Испания удари два пъти благодарение на Феран Торес, звезда на „Манчестър Сити“. Шест от последните седем точни удара на нападателя в националния тим са завършили с гол. Тогава червен картон получи Леонардо Бонучи и реално предреши спора. Лоренцо Пелегрини отбеляза почетно в 83-ата минута. Треньорът Луис Енрике пусна в игра най-младия испанец в историята на националния отбор. Като титуляр започна Гави от „Барселона“ы който е едва на 17 години и 62 дни.

Статистиката показа, че единствените два мача под ръководството на Манчини италианците са имали по-нисък процент владеене на топката са срещу Испания – сега и на полуфинала на Евро 2020. Тогава обаче „скуадрата“ триумфира, а после взе титлата. За първи път пък „Ла Фурия“ вкара два пъти като гост на Италия от 2:2 в контрола през 1998 година.

„Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ