„И ЦСКА си има Киро“

7 Dni Sport07.10.2021
Кирил Десподов

„Когато чуе името Киро българска футболна общественост най-вече асоцира името с две фигури в Лудогорец. Собственикът на разградчани – Кирил Домусчиев и крилото на „орлите“ – Кирил Десподов. Това ми е ясно, но всички трябва да са нясно, че и ЦСКА си има Киро, такъв който съощо е с много важна роля в клуба. Разбира се, че става въпрос за Кирил Динчев, може би най-добрият кондиционен треньор у нас, а и не само.

След работата си с легендата в тази област – Томас Нойберт и редица специализации, като тази в Барселона, Динчев е придобил знания, които го правят изключително тесен и ценен специалист в областта на кондиционната подготовка.

Към този момент Динчев има много важна задача. Връщане към добрата физическа подготовка на футболистите. Тази форма, която само до преди година спомагаше „червените“ да мачкат противниците си с физика след 60-а минута. Дори и тези в Европа. „Армейците“ бяха влезли в серия от късни победни попадения, които падаха след 80-а минута. Не един или два мача се спечелиха по този начин.

Към момента ситуацията е малко по-различна. След сбърканата лятна подготовка и отстраняването на Динчев при Любослав Пенев, играчите не са в оптимална форма. Точно това ще бъде опитано да се поправи на мини-лагера, на която ЦСКА ще бъде от днес до 11-и октомври. Все пак е ясно, че генерални и добри резултати в това направление ще имаме след цялата зимна подготовка, която най-вероятно отново „армейците“ ще изкарат в чужбина.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ