Проблемът на ЦСКА

7 Dni Sport06.10.2021
Стойчо Младенов

Първият официален мач на ЦСКА тази година бе на 17-и юли, а съперник беше Лудогорец. „Червените“ бяха в ролята на симповилчен гост на стадион „Васил Левски“ и загубиха с внушителното 4:0, а дори един гол на „зелените“ бе отменен.
В този мач „армейците“ получи червен в 92-ата минута. Изкара си го Георги Йомов, който бе на терена едва 34 минути.

Следващият мач бе нулево равенство с Лиепая, след което последваха катаклизми и цялостна смяна на ръководството в клуба. Бяха сменени всички директори, шефове, та дори и пресаташето. Любослав Пенев бе сменен със Стойчо Младенов, той доведе със себе си екип, към който се присъедини и отсранения малко преди това Кирил Динчев. Пълна промяна на всички нива. Бе заявено и че цялата власт е дадена в ръцета на Г-н Младенов.

Последва трудно отстраняване на Лиепая и сигурно стабилизиране, показване на по-добра игра, силни мачове в Европа и у нас, а резултата към днешна дата е класиране за групите на Лигата на Конференциите и непобеден в първенството ЦСКА само с един равен мач. Трябва да добавим, че три от мачовете бяха отложение и предстоят да се изиграят.

В този материал, обаче ще поговорим за един проблем на ЦСКА – червените картони, които играчите получават. Къде е заслужено, къде е пресилено, факт е, че „армейски“ футболисти много често напускат двубоя заради два жълти или директен червен картон.

Мачове, в които ЦСКА е получил червен картон през сезон 2021/2022:

17-и юли | Лудогорец – ЦСКА 4:0 | 92’Георги Йомов
26-и август | ЦСКА – Осиек 3:0 | 111′ Жорди Кайседо
3-ти октомври | Царско село – ЦСКА | 51′ Жеферсон Телес

От тази извадка излиза, че от четири месеца от началото само през септември ЦСКА не е получавал червен картон. Това е притеснително и говори за дисциплината на някои от футболистите. Затова заговори и Христо Стоичков в последното си интервю пред колегите от „Кодспорт“ пред няколко дни.

„Аз видях, че ЦСКА има отбор, трябва още малко да си повярваме, че можеш да направим голямата работа. Това се случва с много работа и дисциплина. Когато треньорът до дойде до теб, ти трябва да слушаш и попиваш. Без дисциплина няма как да стане. Не може ти да си играч на ЦСКА и през мач, да ти се свири червен картон. Значи ние тук сме играли в ЦСКА и колко пъти сме получавали? Да получавали сме, но са били един, два пъти в продължение на много години.“

Със сигурност тази червена лампичка е светнала и на таблото на Стойчо Младенов и той ще реши този проблем, за да може неговите футболисти да продължават да надграждат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ