Трансфер, Алекс Николов напуска Левски, замина за САЩ

7 Dni Sport06.10.2021
Александър Николов

Един от големите таланти в българския волейбол – Александър Николов, ще продължи кариерата си в САЩ. От неговия досегашен клуб „Левски София „го изпратиха със следния пост във фейсбук:

„Рано тази сутрин един от най-успешните млади играчи на „Левски София“ – Александър Николов, отпътува за САЩ.

Отвъд океана 204-сантиметровият посрещач ще учи и ще играе в „Лонг Бийч“. Калифорнийският университет има много добра програма за развитие на волейболисти, а ние сме убедени, че Алекс бързо ще се превърне в топ играч и там.

Николов напуска „Левски София“ след пет сезона със синия екип. За това време той спечели цели 4 шампионски титли и 3 пъти бе избиран за най-полезен състезател във финалите за подрастващи.

През последния сезон бе повикан за първи път в мъжкия национален отбор, спечели бронз от мъжката Супелига и се окичи със сребро от световното първенство за юноши до 19 г.

Той участва и на световното до 21 г., където българският отбор завърши 6-и, а Николов оглави класацията за най-добър изпълнител на сервис.

Благодарим ти за всичко, Алекс! Пожелаваме ти здраве и много победи, а „Левски“ винаги ще бъде твоят волейболен дом.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ