Юрий Кучев: Трябваше да накажем ЦСКА с над 60 000 лв

7 Dni Sport05.10.2021
Левски - ЦСКА,

Връщаме ви през месец април 2017-а година и скандал, в който бе замесен ЦСКА и тогавашният председател на ДК към БФС Юрий Кучев.

Правим го, защото към този момент във футболните среди е настъпило пълно мълчание за провинение на другия гранд – Левски. А сините фенове треперят дали ще бъдат наказани сериозно.

В мача Левски – Лудогорец ракета излетя от Сектор „Б“ и се размина на много близко разстояние от Мавис Чибота и Георги Кабаков. От тогава са минали 48 часа и ни вопъл ни стон от нито една футболна институция.

Преди 4 години ЦСКА бе глобен с 30 000 лева и затваряне на сектор „А“ на „Армията“ – причината хвърлена по единия страничен съдия монета от 50 стотинки. Тогава от ЦСКА поискаха оставката на ДК, а отговора на Кучев бе следния:

От архивно интервю на Юрий Кучев пред колегите от „Тема спорт“:

„Няма за какво да подавам оставка. Решението ни е обосновано на база докладите от мача. Това, че някой твърди неща, които са откровени неистини, е отделен въпрос. Не знам откъде и как ЦСКА са имали достъп до протоколите, защото при нас информацията се изпраща чрез електронен носител – таблет. Как от ЦСКА са погледнали в таблета на делегата и после твърдят, че някой го е допълвал – не знам.“

„Става въпрос за монетата от 50 стотинки, която е ударила страничния рефер Джугански. „Без последствия“ означава, че, образно казано, не му е счупена главата. Но според Дисциплинарния правилник всяко съприкосновение се разглежда като такова с последствия.“

„За трети път в едно първенство е наложена санкция лишаване от домакинство на един клуб, което не знам дали се е случвало преди. Даже, ако сумираме всички провинения на публиката на ЦСКА, наказанието трябваше да е доста по-тежко – 55-60 хиляди лева. Но ние сме обединявали подобни провинения в едно, за да спестим глоби. И без това сумата е голяма. А и най-малкото не лишаваме клуба от домакинство, само затваряме сектор. Решихме да не наказваме привържениците. Изваждане от групата? Не искам дори да си го помислям. Не смятам, че ще се стигне чак до такива ексцесии. ЦСКА изстрада достатъчно през последните години.“

Какво ще се случи сега и как ще се процедира сега, тепърва ще разберем?


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ