Филип Филипов: Имаме поставена цел, тя е висока

7 Dni Sport02.10.2021
Филип Филипов, Стойчо Младенов

Целта пред ЦСКА остава излизане от групата на Лигата на конференциите, независимо от това, че „червените“ имат само една точка след изиграването на първите два кръга.

Това заяви изпълнителният директор на клуба Филип Филипов пред „БНТ“.

„Апетитът идва с яденето. Първата цел беше да влезем в групите на Лигата на конференциите. Влязохме. Сега вече желанието ни е да излезем. Задължителни са победите във всички мачове до края, трябва да спечелим максимален брой точки“, сподели една от ръководните фигури на стадион „Българска армия“.

Филип Филипов уточни, че според него Рома няма да изпусне първата позиция като фаворит в групата. Но ЦСКА ще се бори за второто място, за да продължи напред. „Остава едно място и за него ще се борим трите отбора в групата. Надявам се накрая ние да сме този отбор, който ще прескочи груповата фаза“, каза още Филипов.

Има ли приоритет за отбора между вътрешното първенство и европейските турнири? „Ще играем и на двата фронта, ще даваме максимума от себе си в групите и в първенството. Няма как да има приоритет едното пред другото“, коментира изпълнителният директор.

Според Филипов сгъстеният цикъл от мачове няма да окаже негативен ефект върху тима. „Това не е чак толкова лошо, защото когато футболистите влязат в такъв ритъм, да играят в четвъртък и неделя, и за тях е по-добре, защото играят мачове, а по-малко тренират, по-интересно е“, допълни Филип Филипов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ