Голямото предателство на Антон Карачанаков към Стойчо Младенов

7 Dni Sport02.10.2021
Левски - ЦСКА, Антон Карачанаков

Предателството на Антон Карачанаков, от което Стойчо Младенов го заболя. Тази история ще Ви разкажем в следващите редове и няколко минути. Той е юноша на Изтребител Ново Делчево, през 2006 преминава в школата на Пирин Благоевград. Играе като ляво или дясно крило, започва да тренира с мъжкия отбор през 2010, за да дебютира на 26 февруари 2011 при загубата с 0:1 от Черно море Варна. Първи мач като титуляр и първи гол вкарва на 12 март 2011 при загубата с 1:2 от Литекс Ловеч. Бързо е забелязан от скаутите на ЦСКА и през лятото на 2011 вече е част от армейците.

Печели суперкупата на България през 2011. Считан за обещаващ и талантлив футболист бързо заема титулярно място при армейците. Дебютен гол за червените вкарва на 22 март 2012 срещу Локомотив София. На 27 юли 2014 се превръща в герой в дербито с Левски София като вкарва гол и прави асистенция за победата с 2:0. В края на 2014 разтрогва с ЦСКА излъган от мениджъри, че ще му уредят трансфер в испанския Гранада. Вместо това доизиграва сезона във втородивизионният руски Балтика Калининград, а кариерата му тръгва стремглаво надолу.

Точно за този му ход ще Ви разкажем сега.

През зимният трансферен прозорец на сезон 2014/15 той разтрогва с ЦСКА заради обещание на мениджъри за силен трансфер и висока заплата, а той оправдава действието си с малко игрови минути през есенния полусезон.

„Взех едно от най-трудните решения в моя живот. Да съм отново резерва на някой чужденец (в повечето случаи те не са наясно какво е ЦСКА) или да продължа да се развивам. Избрах второто, но винаги ще съм един от Вас. Никога няма да забравя дните, прекарани в ЦСКА. Когато са ми давали шанс мисля, че винаги съм го оправдавал и съм се раздавал за Вас на 100%. Дано дойде денят, когато в ЦСКА БЪЛГАРИТЕ ДА СА НА 1-ВО МЯСТО И ДА СЕ ВЪРНА В МОЯ ДОМ. Само ЦСКА!“, пише тогава Антон в личната си Фейсбук страница.

Отговорът на огорченият от действията му Стойчо Младенов не закъснява. Пред журналисти той обявява следното: „Карачанаков? Не искам да го коментирам, само мога да го съжалявам. На 22 години с големи качества, така че му пожелавам успех. Бих му дал само един съвет – да бъде по-постоянен. Вече не е наш футболист, така че не искам да го коментирам“.

След проваленият трансфер и полусезона за Балтика играе в Славия София от лятото на 2015, полския Краковия от началото на 2016, откъдето е даден под наем на Берое Стара Загора през сезон 2017/18. От юли 2018 е футболист на Паначайки Гърция. От 18 януари 2019 е играч на Ботев Пловдив, като остава до началото на август 2019, след което подписва с Царско село. На 14 май 2020 подписва с Пирин Благоевград, показва проверка в сайта на FCCSKA.

За ЦСКА Антон Каракачанов записва 62 мача, 15 гола и над една дузина асистенции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ