Любослав Пенев каза за Берое

7 Dni Sport01.10.2021
любослав_пенев

В последните дни името на Любослав Пенев бе спрягано за нов старши треньор на Берое Стара Загора, независимо от факта, че отборът си има наставник в лицето на Петър Колев. Дарик радио и dsport потърси Пенев с коментар относно появилите се информации. Той взе отношение и по представянето на бившия си тим ЦСКА и Лудогорец в Европейските клубни турнири, както и по подготвяния Конгрес на БФС, като бивш конкурент на Борислав Михайлов за поста.

„Чета неща в пресата, които не отговарят на истината. Дали ще поема Берое? Никой от клуба не се е свързвал с мен. Това трябва да е ясно и точно. Стара Загора е футболен град, сериозна публика, която обича и подкрепя отбора си. Това е много важно. Добри условия за работа. Даже имам приятели в Стара Загора“, каза Пенев.

Той заяви, че винаги е готов за нови предизвикателства. „Разбира се, че съм готов за нови предизвикателства. В момента наблюдавам мачовете като в България, така и от чужбина. Следя как се развиват отборите и какво се случва в нашия футбол. Такава ми е работата. Да, имам различни оферти и опции. Въпрос на разговори. Не искам да избързваме с отговори и коментари. Ако има нещо конкретно бих го коментирал“, заяви Пенев.

Той взе отношение и по представянето на ЦСКА и Лудогорец в Европа. „Няма проблем да говоря за всеки отбор. Гледах мачовете не само на нашите, но и на другите отбори. Към момента мисля, че един малко по-общ отговор – едни започнаха добре, други не толкова добре. Говоря за отборите като цяло. Това обаче е само началото. Има много мачове. Процесът е дълъг и всеки отбор трябва да е добре подготвен, за да търси класирането, което очаква. Смятам, че и двата отбора могат да продължат в турнирите и след Нова година. Това обаче минава през точки, а за да се спечелят точки минава през една сериозна и концентрирана работа“, заяви Пенев.

Относно ЦСКА той каза: „Не съм запознат с детайли в момента. Футболистите мисля, че дават максимума от себе си. Все пак това се показва по телевизията, тъй като е различно на стадиона. Мисля, че дават достатъчно, но могат и повече“, заяви бившият треньор на „червените“.

Пенев отговори и на въпрос свързан с Конгреса на БФС, тъй като преди 4 години той се изправи срещу Борислав Михайлов. „Пак конгрес, пак оперативки, съвещания и т.н. Надявам се конгресът да бъде малко по-ясен, по-прозрачен и по-истински, а не като последния път. Ако трябва да се върна назад не бих променил нищо. Участие перфектно, кампания перфектна. Въпросът е, че после всичко се покрива, в деня на конгреса. Вие всички знаете какво се случи, защо се случи и кой го провокира. Да видим. Дано да бъде малко по-ясен за хората, които се интересуват“, заяви Пенев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ