Черна серия подгони Лудогорец

7 Dni Sport01.10.2021
лудогорец

Черна серия подгони „Лудогорец“ в Лига Европа. „Орлите“ нямат успех в групите на втория по сила турнир вече 12 поредни двубоя. За последно родният шампион покори Будапеща след шумно 3:0 над „Ференцварош“ през октомври 2019-а. Оттогава „зелените“ наредиха 9 поражения и 3 равенства. В четвъртък тимът на Валдас Дамбраускас излезе като фаворит срещу „Цървена звезда“ в Разград, но отстъпи с 0:1. Успех можеше да ги тласне сериозно към елиминационната фаза. Победно за гостите от Белград се разписа Гелор Канга през второто полувреме. „Звездашите“ бяха лишени от четирима основни играчи, дали положителен тест за COVID-19 – стражът Милан Борян, направил име у нас с екипа на „Лудогорец“, както и полевите Александър Драгович, Милош Дегенек и Александър Катай.

И още една неприятна тенденция се забеляза при загубата в турнира – лошата дисциплина на „зелените“. В три от последните четири мача в груповата фаза на Лига Европа „Лудогорец“ остава с човек по-малко. Срещу сръбския колос теренът преждевременно напусна Сисиньо. В предходната кампания пък бяха изгонени Алекс Сантана срещу ЛАСК (1:3) и Драгуш Григоре срещу „Антверп“ (1:3).

„Поздравления за „Звезда“, мачът беше равностоен, но те вкараха своето положение, а ние ударихме греда – обясни треньорът на домакините Валдас Дамбрауксас. – Имахме две отлични ситуации през първото полувреме, трябваше да сме по-клинични. Не трябва да търсим оправдания. Не беше честно да загубим. Подхождаме към всеки двубой като към финал, последният ни мач е на 6 декември и тогава ще броим точките.“

В другата среща „Спортинг“ (Брага) взе своето – 3:1 над „Мидтиланд“. Португалците са следващия съперник на „Лудогорец“ в средата на октомври. Евентуално поражение ще сложи прът в надеждите на „зелените“ за ново участие в турнира на пролет, но остава шансът за продължаване към Лигата на Конференциите.

„Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ