Официалният сайт на Бодьо: ЦСКА е колос, но ние отиваме за точки

7 Dni Sport29.09.2021
ЦСКА, Съблекалня

Официалният сайт на съперника на ЦСКА в Лигата на конференциите Бодьо/Глимт публикува респектираща визитка на „армейците“. Под заглавие „Ако сте решили да отидете в България, трябва да знаете това“ сайтът още в първото изречение съобщава, че Бодьо идва в София, за да спечели нови точка или 3 от визитата си, но подчертава: „Това няма да е леко гостуване, тъй като те са най-успешният български клуб, който участва в тазгодишното издание на Лига на конференциите. ЦСКА е основан през следвоенните години през 1948 година и за относително краткия си живот е успял да спечели цели 56 трофея в родната си страна. „Червените“ е псевдонимът на клуба, който разделя трофеите си на 31 от първенство, 21 Купи на България и 4 Суперкупи…ЦСКА е добре познат на най-големите европейски отбори. „Червените“ два пъти са стигали до полуфиналите в Шампионска лига. За съжаление, клубът така и не успява да се класира за финала в турнира на богатите….ЦСКА е стигал и до полуфиналите на турнира за Купата на носителите на купи, който се трансформира в Лига Европа…“.

Любопитното в публикацията е, че от клуба публикуват исторически факти за София и за България. Според клуба феновете трябва да знаят 10-те най-интересни факта за страната ни:

„1.България е най-старата държава в Европа, която не е променила името си от създаването си.
2. Българската армия никога не е губила нито едно знаме в битка
3. Почти една трета от България е покрита с гори
4. Райна Касабова от България беше първата жена в света, участвала във военно въздушно учение
5. Най-високата точка на Балканите, връх Мусала, се намира в България. 2925 надморска височина
6. Именният ден е ценен от много по-високо от рождения ден в България.
7. България има една от най-бързите интернет връзки в Европа
8. София е една от най-евтините столици в Европа за почивка

9. България е една от трите държави в света, които имат гайди като национален инструмент. Шотландия и Ирландия са другите две.
10. Най-старото златно съкровище в света е намерено в България. Открито е край Варна през 1972 г. и е на възраст над 6000 години.

„Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ