Норвежките аналози на Лудогорец и Левски стискат палци на Бодьо/Глимт

7 Dni Sport29.09.2021
Бодьо/Глимт

Основна ценност в новежкото общество е солидарността. Това показват изказванията на преките конкуренти на Бодьо/Глимт в първенството на страната. Много от тях споделят, че се надяват отборът да представи страната достойно в евротурнира Лигата на конференциите. В четвъртък Бодьо гостува на ЦСКА. Норвежците са претенденти за титлата в страната си въпреки натоварения график.

Треньорът на Мьолде Ерлинг Мо вярва, че участието в евротурнирите е предимство за Бодьо в спринта за титлата. „Защото те са там, където всеки иска да бъде”, обясни причината за мнението си той пред TV 2.

Капитанът на Мьолде Магнус Волф Айкрем се надява Глимт да успее в Европа: „Само погледнете в Дания колко е важно отборите да се справят добре, защото тогава те играят в Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите. Бодьо спечелиха точки, така че трябва да се радваме един на друг, ако повече отбори искат да допринесат за престижа на страната ни. Сега изглежда, че Глимт пое нашата щафета от миналата година”.

Треньорът на Бодьо Кейтел Кнутсен казва, че те са взели предпазни мерки, за да се подготвят добре за мачовете от лигата след мачовете в евротурнира: „Това е работа, която всеки играч трябва да свърши и трябва да смеем да говорим за това. На играчите трябва да бъде позволено да използват правилно времето между мачовете за сън, възстановяване и почивка. Тези, които са играли, трябва да бъдат натоварени възможно най-малко. Това е психически процес, за който сме работили много. Имаме психолог в отбора, който работи с групата и отделните играчи, така че засега се справяме. Ще видим дали ще станем по-добри в бъдеще”, каза треньорът на Глимт пред TV 2.

Патрик Берг и Улрик Салтнес не се притесняват, че северняците ще се борят в няколко мача на седмица: ”Ние сме добре обучени. Можем да играем два или три мача седмично. Правим това от дълго време. Силата е да бъдеш толкова добре трениран, че да издържиш 90 минути във всички мачове. За нас е предимство да бъдем добре обучени”, казва Патрик Берг.
„Болезнено, трудно, уморително и тежко психически е да се подготвяш и пренастройваш всеки път. Това е очевидно. Възможно е, ако успеете да се фокусирате по възможно най-добрия начин и разчитате на уменията си. Може би не се чувствате бдителни за всичко”, каза Улрик Салтнес пред TV 2.

„Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ