24 часа за Стойчо Младенов за решение. „Босът“ чака.

7 Dni Sport29.09.2021
ЦСКА - Левски, Стойчо Младенов

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов има две въпросителни пред себе си в навечерието на утрешния сблъсък с Бодьо/Глимт. Яник Вилдсхут е наказан за срещата заради червения картон, който получи срещу Рома на „Олимпико“, като все още не е ясно кой ще го замени по лявото крило на червената атака.

В центъра на халфовата линия пък Амос Юга с прякора „босът“ поставен му от Бруно Акрапович може да вземе мястото на представилия се неубедително срещу Левски – Карло Мухар.

Опциите за заместик на Вилдсхут са две – Кери и Баи, като при първия случай Варела ще действа зад гърба на централния нападател Кайседо, а при втория ще остане на резервната скамейка. Кери, който е най-постоянният играч на тима от началото на сезона, като се разписа и в дербито с Левски, игра по крилото в първите си два сезона в ЦСКА и сега може да се върне към тази си роля, за да освободи място на аржентиския подавач.

През тази кампания Кери се подвизава на поста офанзивен полузащитник, а след двубоя със сините призна, че това е позицията, на която се чувства най-добре. За да остане там обаче, отляво трябва да действа Баи, който постоянно е преследван от травми, откакто бе привлечен на „Българска армия“. Младенов ще вземе крайното решение на база състоянието на Баи и Ваерла, който също се връща след скорошно лечение на контузия, в днешната последна тренировка на тима преди мача с норвежкия шампион.

В същото време все още не е ясно и кой ще застане до Жеферсон в центъра халфовата линия. Има голяма вероятност Юга да замени Мухар сред стартовите 11, ако физическото му състояние позволява да запише повече от едно полувреме игра. Хърватинът бе титуляр в последните срещу на тима, но се представи неубедително в дербито срещу сините, като допусна множество непредизвикани гршеки, а можеше и да бъде изгонен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ