„Това е тайната на Стойчо Младенов във Вечното дерби“

7 Dni Sport25.09.2021
Стойчо Младенов

Бившият футболист на ЦСКА Евгени Йорданов даде интервю за колегите от „Топспорт“, в което сподели очакванията си за предстоящото Вечно дерби на България между ЦСКА и Левски. Според него в този мач няма фаворити, но се надява „армейците“ да излязат краен победител в мача.

В интервюто Йорданов споделя, че тайната на Младенов във Вечното дерби, а и не само е, че успяда да извлече максимума от всеки един футболист.

Цялото интервю:

– Г-н Йорданов, какви са очакванията ви за утрешното вечно дерби между ЦСКА и Левски.

– Естествено очаквам ЦСКА да победи. Отборът има голям потенциал, но както каза и г-н Младенов – в тези мачове фаворити няма. Дано стане открит и хубав двубой.

– Вие сте участвал в доста такива сблъсъци. Какво беше усещането преди такова дерби?

– Чувстовото е невероятно. Не може да се опише с думи. Страхотен адреналин, голяма емоция. Тези мачове винаги са били специални и е много важно да бъдеш пределно концентриран и мобилизиран.

– Неведнъж сте споделяли, че Стойчо Младенов е един от треньорите, които са допринесли най-много за развитието ви. Беше ли този мач по-специален за него? Спомняте ли си как ви мотивираше в съблекалнята?

– Не е тайна за никой, че г-н Младенов е много добър мотиватор и страхотен треньор. Той успяваше индивидуално да извлече максимума от всеки един играч. Не си спомням в детайли как точно ни мотивираше, минаха доста години от тогава, но беше много добър в това.

– Кои са най-силните козове на ЦСКА за утре? Очаквате ли Стойчо Младенов да направи рокади в състава и да изненада с нещо своя колега Станимир Стоилов?

– Сигурен съм, че ще излезе с най-доброто, с което разполага. ЦСКА има доста силни козове. Греъм Кери и Георги Йомов се намират в отлична форма и мисля, че някой от тях може да реши мача.

– Бихте ли се ангажирал с прогноза за точен резултат?

– Не съм добър в прогнозите. Ще използвам една фраза на Димитър Пенев – „Половин гол повече да е, но за нас да е“. Надявам се ЦСКА да победи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ